Yalova'da Çölyak Hastalarına Özel Mutfak

Yalova'da Çölyak Hastalarına Özel Mutfak

Yalova Belediyesi tarafından işletilen Engelsiz Kafe, çölyak hastaları için glutensiz mönü hizmeti ...

Yalova'da Çölyak Hastalarına Özel Mutfak
Yalova Belediyesi tarafından işletilen Engelsiz Kafe, çölyak hastaları için glutensiz mönü hizmeti vermeye başladı. Mönüyü Belediye Başkanı Vefa Salman tanıttı.
 
Bu hizmetle sosyal belediyecilik dalında ödül alan Yalova Belediyesi, enzim eksikliği sebebiyle vücuda yüksek protein içeren gıdaların girmesinin yasak olduğu hastalık olarak bilinen ‘fenilketonüri’ (PKU) hastaları için de hizmet vermeye başladı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da Engelsiz Kafe’yi ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 
 
Salman, “Ürün yelpazemizi genişleterek çölyak hastalarına ve fenilkötonüri hastalarına hizmet vermeye başladık. Bu mutfakta mantı, pide, poğaça, kurabiye, tatlı çeşitleri, krep, pasta çeşitleri gibi her türlü ürünü haftanın üç günü çıkarmaya başladık. Hastalarımız buraya gelip istedikleri ürünü yeme şansı bulabiliyorlar” dedi.
 
2018 yılı itibariyle yine hastalardan gelen talepler doğrultusunda bir ilke daha imza atıldığını belirten Başkan Salman, “Çölyak ve fenilkötonüri hastaları için un ve ekmek satışını da başlattık. Çünkü bunu hastalarımızın dışarıdan getirmeleri çok maliyetli oluyordu. 
 
Ben buradan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Kendisine yapmış olduğum talebi hemen ertesi gün cevapsız bırakmayarak Halk Ekmek’e vermiş olduğu talimatla bizlere bu konuda yardımcı oldu” dedi. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler