Yılın İlk Eriğinin Kilosu Yarım Altın Fiyatında

Yılın İlk Eriğinin Kilosu Yarım Altın Fiyatında

Yılın ilk eriğinin kilosu, yarım altın fiyatında... Antalya’da çiftçi Cengiz Avcı, yılın ilk eriğini örtü altında...

Yılın İlk Eriğinin Kilosu Yarım Altın Fiyatında 
Yılın ilk eriğinin kilosu, yarım altın fiyatında... Antalya’da çiftçi Cengiz Avcı, yılın ilk eriğini örtü altında yetiştirdi. Kilosu 500 liradan alıcı bulan eriğin tanesi 12,5 liraya denk geliyor.
 
İşte yılın ilk eriği... 
Ağaç dalında,aynı anda meyve ve çiçek... Manzara da ender görülen cinsinden... Antalya'nın Aksu İlçesi'nde 2 dönüm serada örtü altı can erik üretimi yapan Cengiz Avcı, Türkiye’de bu yılın ilk ürününü yetiştirdi. 
 
2 dönümlük alanda 280 ağacı bulunan Avcı, 7 yıldır can eriği üretiyor. Geçen yıl 28 Şubat’ta yılın ilk eriğini yetiştiren Avcı, bu yıl iki hafta önce ürün elde etti. 
 
"3 defa hasat yapacağız. asıl çiçekten gelen hasadı 15 gün sonra yapacağız. üçüncü kademe hasadı da nisan ayında yapacağız. başlangıç şubat 20bitiş nisan ilk haftası. "
 
Yılın ilk eriğinin kilosu ise yarım altın fiyatında...
"400-500 civarında tutmayı planlıyoruz. pahalı diyebilirler ama kocaman serada ilk hasadımızda alacağımız ürün 80 kilogram civarında. çok masraflı bir üretim aşaması var. bu nedenle fiyatları böyle tutmak zorundayız"
 
Avcı, marketlerdeki eriğin Arjantin’den geldiğini ve kilosunun 750 ile 800 lira arasında satıldığını söyledi. Elde edecekleri ürünün alıcılarının hazır olduğunu da ekledi. 
 
"25-30 GR YAPAR. 15 TL GİBİ BİRŞEY YAPAR. "
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler