Hedefimiz Turist Başına Ortalama 1000 $ Gelir

Hedefimiz Turist Başına Ortalama 1000 $ Gelir

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 2018 içinde Türkiye’nin 38 milyon turist ağırlayacağını...

Hedefimiz Turist Başına Ortalama 1000 $ Gelir
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 2018 içinde Türkiye’nin 38 milyon turist ağırlayacağını belirterek, her bir turistin Türkiye’de yaptığı 650 dolarlık harcamayı 1000 dolara çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Böylece Türkiye’nin turizm geliri hedefi de 38 milyar dolar seviyesine ulaştı.
Kurtulmuş TBMM’deki özel sohbetinde, özetle şöyle konuştu:
MİLYON TURİST: Alman ve Rus pazarını Türkiye’ye yönlendiren tur operatörlerinin CEO’ları ile birebir görüştüm. Onların verdikleri rakamları alt alta koyduğumuzda, Türkiye’ye 2018’de en mütevazi rakamla 38 milyon turist gelecek. Almanya pazarının 5 milyonu, Rusya pazarının da 6 milyonu aşmasını bekliyoruz. Aldığımız erken rezervasyon sonuçları itibariyle diğer AB pazarlarında ve Uzak Doğu ülkelerinin pazarından da gelecek rakamlarla birleştiğinde rakam çok yükselecek. 
1000 $ HEDEFİ: Meselelerimizden biri de turist başına düşen geliri yükseltmek. 640-650 dolarlardan bunu 1000 dolar seviyelerine çıkaracağız. Bunun için de daha nitelikli turistin gelmesi amacıyla, kongre turizmi, inanç turizmi, kış turizmi, sağlık turizmi ve gastronomi turizmi gibi alanlarda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Sonuç alacağımızı ümit ediyorum. Bu yıl Çin’de Türkiye yılı, önümüzdeki yıl Japonya’da Türkiye yılı olacak. 
İTHAL TERCÜMAN: Maalesef Türkiye’de Çince bilen 130 kişi falan var. Oradan ithal tercüman gelebilir. Ama nihayetinde bu orta vadede çözülebilecek bir mesele. Uzak Doğu Asya ülkelerini, Çin’i, Japonya’yı, Hindistan’ı, Endonezya, Malezya ve Güney Kore’yi çok ciddi şekilde, turizmdeki pazarlarımız olarak görüyoruz. Onlar da, Türkiye’ye karşı çok önemli, olumlu bir algı içine giriyorlar. Dolayısıyla bizim bu altyapıyı hazırlamamız gerekiyor.
ESERLER İADE EDİLSİN: Kaçırılan tarihi eserler meselesinde arşivler ortada. Padişah fermanı olduğunu iddia ediyorlarsa Türkiye’nin arşivlerinde bu kayıtlar ortaya çıkarılabilir. Türkiye’ye ait olduğu ispat edilmişse bunların yeri Türkiye’dir. Türkiye’ye yakın bir tarihte iade edilmek üzere 54 eser yolda. Bu yıl birkaç tane daha bekliyoruz. Geçen hafta Rusya’daydım. Puşkin Müzesi’nde Truva (Troya) hazinelerini gördük. Muazzam bir şey. Onların yeri Türkiye’dir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler