Gastronomi Taban Puanları 2017-2018

Gastronomi Taban Puanları 2017-2018

Gastronomi uzmanı zengin Türk mutfak kültürünün geliştirilmesini, uluslararası düzeyde tanıtılmasını ve saygınlığının korunmasını sağlayan,modern ve klasik pişirme teknikleriyle uğraşan kimsedir.

Gastronomi Taban Puanları 2017-2018
Gastronomi uzmanı zengin Türk mutfak kültürünün geliştirilmesini, uluslararası düzeyde tanıtılmasını ve saygınlığının korunmasını sağlayan, modern ve klasik pişirme teknikleriyle uğraşan kimsedir.
 
Gastronomi Uzmanı;Dünya mutfak kültürü, sanat tarihi, yemek tarihi konularında her türlü yerli ve yabancı yazılı veya görsel yayınları takip eder, çıkan sonuçları değerlendirir, konu ile ilgili raporlar düzenler, ilgilileri bilgilendirir, istatistiki bilgiler elde ederek muhafaza eder.
 
Türk Mutfağının Tanıtılmasını Sağlar
Türk mutfak kültürünün ve yemeklerinin dünyanın çeşitli ülkelerinde tanıtım ve geliştirilmesi için çalışmalar ve uygulamalı sunumlar yapar. Yaptığı araştırmalar doğrultusunda yeni ürünlerin oluşturulması ve daha ekonomik üretim tekniklerinin geliştirilmesine yönelik projeler hazırlar, bunların uygulanmasını sağlar.
 
Gıda maddelerinin özelliklerini kaybetmeden uzun süre korunması, ham maddelerden daha verimli olarak yararlanılması, artık maddelerin değerlendirilmesi, yeni ürünlere dönüştürülmesi konularında araştırma yapar, Yönetici olarak diğer üretenlerle rekabet edebilecek en uygun üretim yöntemlerini araştırır.
 
En iyi ve ekonomik ürünün üretilmesi konusunda düşük maliyet çalışmaları yapar, Üretimi, hammaddeden tüketiciye ulaşıncaya kadar tüm aşamalarında denetler, yönetim ve kalite kontrolünü yapar.
 
Aranan Nitelikler
Gastronomi Uzmanı olmak isteyenlerin, fizik, kimya, biyoloji, matematik alanlarına ilgili, inceleme ve araştırma yapmaya meraklı, el becerisine sahip, yoğun iş temposuna dayanıklı, takım çalışması ruhuna sahip, damak tadı kuvvetli, hızlı karar verebilmesi lazım.
 
Hijyenik kurallara duyarlı, yoğun ve yaygın dikkatini üst düzeyde kullanabilen, estetik, ve sabırlı, el-göz koordinasyonu ve hayal gücü gelişmiş kişiler olması gerekir.
 
Gastronomi Uzmanları çalışmaları sırasında bazen gürültülü, kokulu bir ortamda bulunabilirler.
 
Nerede Çalışabilirler?
Gastronomi Uzmanları yoğun olarak özel sektörde, gıda maddeleri işleyen, müşteri potansiyeli yüksek her türlü otel ve restoranda görev yapabilirler. Son yıllarda ülkemiz turizminin gelişmesi nedeniyle önümüzdeki yıllarda bu mesleğe olan talep daha da artacaktır. Gastronomi Uzmanları gastronomi Taban Puanları sonuçlarına göre yiyecek-içecek işletmesi kurabilir ve yönetebilirler.
 
Gastronomi Uzmanı Nasıl Olunur?
Mesleğin eğitimi üniversitelerin güzel sanatlar fakültesi bünyesinde yer alan Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile turizm işletmeciliği ve bilişim bilimleri yüksekokulu Gastronomi bölümlerinde verilmektedir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler