Karadeniz'den Gelen Efsane Lezzet

Karadeniz'den Gelen Efsane Lezzet

Geniş bir kesimin müptelası haline gelen ve yöresel diliyle farklı şekillerde hitap edilen Mıhlama ya da diğer adıyla...

Karadeniz'den Gelen Efsane Lezzet: Nefis Mıhlama - Kuymak Tarifi!
Geniş bir kesimin müptelası haline gelen ve yöresel diliyle farklı şekillerde hitap edilen Mıhlama ya da diğer adıyla Kuymak tarifi Karadeniz'den gelen efsane lezzetler arasındaki yerini alıyor. Ana vatanı Karadeniz olan Mıhlama - Kuymak tarifini tam kıvamında ve doyumsuz lezzette hazırlayabilirsiniz. İşte, nefis Mıhlama
 
Karadeniz mutfağının olmazsa olmaz lezzeti olarak nitelendirilen Mıhlama veya öteki adıyla Kuymak, yöresel bir lezzet olmasına karşın ülkemizin çok çeşitli bölgelerinde de sıklıkla tercih edilen kilit lezzetler olarak adını yazdırdı. Evde bulunan birtakım temel ve doğru bir şekilde özenle seçtiğiniz doğal malzemelerle Mıhlama - Kuymak tarifini tam kıvamında ve tüm lezzetini muhafaza ederek kolay-hızlı bir şekilde hazırlayabilmeniz mümkün. 
 
Aynı zamanda tarifte verilen malzemelere, miktarına ve yapım usülüne titizlikle uyulduğu takdirde ustalara taş çıkaracak lezzette ve kıvamda Mıhlama - Kuymak hazırlayabilirsiniz. Parmakları ısırtan lezzet ünvanına erişen Mıhlama - Kuymak tarifine haberimizde size özel hazırladık. İşte, sofralarınızda şölen havası yakalayabilmeniz için Karadeniz'den gelen efsane lezzet Mıhlama - Kuymak tarifi...
 
Mıhlama - Kuymak Tarifi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
Sizin için hazırladığımız Mıhlama - Kuymak tarifi 4 kişiliktir.  Aynı zamanda Mıhlama - Kuymak tarifinin hazırlaması süresi ve pişirme süresi 20 dakikadır. Öte Yandan Mıhlama - Kuymak'ı pişirirken su yerine süt kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte diğer bir pişirme önerisi olarak, Trabzon peyniri yerine eriyebilen çeçil peyniri de tercih edebilirsiniz. 
 
Servis öneri olarak ise, tereyağının donmaması adına sıcak haliyle bekletmeden servis edebilirsiniz. Son olarak Mıhlama - Kuymak'ın kıvamını ve lezzetini artırabilmek için de, ince çekilmiş ve taze mısır unu yanı sıra kazeini (süt köpüğü) alınmış sade yağ olarak da bilinen tereyağı kullanabilirsiniz.
 
1) 4 yemek kaşığı tereyağı
2) 4 yemek kaşığı mısır unu
3) 2 su bardağı su
4) 300 gram trabzon peyniri
 
Mıhlama - Kuymak Nasıl Hazırlanır? Mıhlama - Kuymak Tarifi...
Tereyağını sahana aktarın. Kısık ateşte fokurdayana kadar eritin.
Azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın.
Mısır unu renk aldığında suyu ilave edin.
 
Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp, karıştırın.
Mıhlamayı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin. Tereyağı üzerine çıkıp, renk aldığında ocaktan aldığınız mıhlamayı bekletmeden sıcak olarak servis edin.
AFİYET OLSUN…


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler