Gastro Alaturka Antalya Başlıyor

Gastro Alaturka Antalya Başlıyor

ANTALYA'da 11-13 Mayıs tarihleri arasında Lara Düden Park'ta düzenlenecek Gastro Alaturka Antalya'nın tanıtım...

Gastro Alaturka Antalya Başlıyor
ANTALYA'da 11-13 Mayıs tarihleri arasında Lara Düden Park'ta düzenlenecek Gastro Alaturka Antalya'nın tanıtım toplantısı gerçekleşti. 7 Mehmet Restaurant'ta düzenlenen basın toplantısına, Gastro Alaturka Antalya'nın organizasyonunu gerçekleştiren VİP Event CEO'su Yasemin Pirinçcioğlu, Antalya Bilim Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bike Kocaoğlu, VİP Event Antalya Koordinatörü Hatice Bozkurt, 7 Mehmet Restaurant sahibi Mehmet Akdağ ile organizasyona katılacak profesyoneller katıldı. 
 
Organizasyon sorumlusu Yasemin Pirinçcioğlu, Türkiye'yi dünya gözünde bir gastronomi noktası olarak tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Şehir Pazar Yeri konseptinde hazırlanması düşünülen alanda, yöresel lezzetler, sektör profesyonelleri, Türk mutfağı, yörük yemekleri, dünyadan örnekler, şefler, bloggerler, oteller ve restoranların inivasyon gastro alaturkada buluşacağını kaydeden Pirinçcioğlu;
 
"Gastro Alaturka Antalya, yer sofrası gibi Türk kültürüne özgü farklı sofralarda Elmalı bölgesi yöresel tatları, dünyaca ünlü şeflerin masalarında özel konuklara ziyafet, sokak lezzetleri ve tadımları gibi bir çok etkinliğe ev sahipliği yapacak" dedi.
 
 
Üniversitelerin gastronomi fakültelerinin ve dünyaca ünlü şeflerin de katılacağı Gastro Alaturka Antalya etkinliklerinin amacını anlatan Pirinçcioğlu, "Etkinlikler süresince katılımcılara, Türk mutfağının tanıtımına ve gastronomi ekonomisinin gelişmesine katkı sağlamak ve yöresel mutfak kültürlerini, sırlarını ve tarihini anlatma imkanı bulacağız. Bağımsız bir gastronomi platformu olarak, Türkiye coğrafyasının mutfak zenginliğini ve yöresel gastronomi duraklarını yerinde göstereceğiz. 
 
Türkiye'yi dünyanın gözünde bir şölen sofrasına dönüştürüyoruz. Sofra için tohumdan itibaren toprağı eken, ektiğinin hasadını yapan, onu ürüne dönüştüren, pişiren, sunan ve tadına bakan herkes bu etkinlikte buluşacak" diye konuştu.
 
Üç gün süresince 14 bin yıllık mutfak birikimi, Hitit, Selçuklu, Osmanlı mutfağı, 7 bölgenin hasadı, Anadolu ve Trakya'nın doğal bağları, taze, dalından lezzetler, deniz ürünleri başlıklarının yanı sıra yerel tohumdan arıların önemine, atıksız mutfaktan gıda hijyenine, coğrafi işaretlerin öneminden Türk mutfağının 'Hautecuisine' ve 'Dönüştürülmesi' için markalaşmaya uzanan bir yelpazede, gastronomi ile ilgili başlıklar ele alınacak.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler