Turizmde İlk 3 Ay Tarihi Rekor Getirdi

Turizmde İlk 3 Ay Tarihi Rekor Getirdi

Turizm İstişare Kurulu’nun imza törenine katılan Bakan Numan Kurtulmuş, Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısının yılın ilk 3 ayında tüm zamanların rekorunu

Turizmde İlk 3 Ay Tarihi Rekor Getirdi
Turizm İstişare Kurulu’nun imza törenine katılan Bakan Numan Kurtulmuş, Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısının yılın ilk 3 ayında tüm zamanların rekorunu kırdığını açıkladı.
 
Türk turizmi artık ‘tek çatı’ altında hareket edecek. Dünya turizminde ‘Türkiye’ markasının yerini sağlamlaştırmak, sektörün sorunlarına çözümler geliştirmek, turizmin stratejik sektör olarak önemini anlatmak için sektörün sivil toplum kuruluşları Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile toplandı. 9 kuruluş, ‘Her Şey Türkiye İçin’ diyerek Türkiye’nin turizm hedefleri doğrultusunda ‘Turizm İstişare Kurulu’nu (TİK) oluşturdu.
 
TİK için bir araya gelen kuruluşların imza töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, turizm verilerinin yeni yılda büyük bir toparlanmayı işaret ettiğini belirterek, “Veriler bizi gelecek yıllara dair de umutlandırıyor. Bu yıl Rusya’dan gelen turist sayısının 5 milyon seviyesine, Almanya’dan gelen turist saysının da 4 milyona yakın olacak.
 
Veriler ortada. 2018’in ilk üç ayında 5 milyon 138 bin turist Türkiye’ye gelmiştir. Bu, geçtiğimiz bütün yılların rekorudur. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla ise yüzde 36’lık bir artış var” dedi. 
 
Erken seçim ve ramazan ayının sektörü etkilemeyeceğini kaydeden Bakan Kurtulmuş, “Erken seçim yapılıyorsa Türkiye’de yapılıyor. Yabancı turisti zaten ilgilendirmez. Aynı şekilde ramazan ayının da etkisi olmaz” ifadelerini kullandı.
 
Cari açığı yenecek!
Turizmin Türkiye’nin stratejik sektörlerinden olarak cari açığın kapatılması anlamında da önemli bir güce sahip olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, “Geçtiğimiz yıl Türkiye, resmi rakamlarıyla 47.1 milyar dolarlık bir cari açığa sahip.
 
Turim sektörünün geçen yıl 32 milyar dolarlık bir potansiyele ulaştığını düşünürsek, tek başına bu yıldan itibaren turizm sektörü Türkiye’nin cari açığını kapatmaya gücü yetebilecek önemli bir sektör olacak. Bu yıl, 40 milyona yakın turist ağırlamayı, turizm gelirini ise 32 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
 
Yeni stratejiler
Bakan Numan Kurtulmuş, yeni turizm hamlesiyle; turizmde yeni stratejiler geliştirdiklerini anlatırken, “Yeni pazarlar oluşturacağız, turizmde ürün çeşitlendireceğiz, Türkiye’nin tanıtımını hep birlikte büyük ve kapsamlı çalışmalar ile yapacağız” dedi.
 
TİK’i oluşturan kurum ve kuruluşlar olarak TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, TTYD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, TÜROB Yönetim Kurulu Başkanı Timur Bayındır, TÖSHİD Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Tosun, TUREB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zeki Apalı, DTB Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özatağ, TURYİD Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer, THY Yurtiçi Pazarlama Satış Pazarlama Başkanı Halil İbrahim Polat kuruluş protokolünü imzaladı.
 
TTYD Başkanı Oya Narin, TİK’in yılda 3-4 kere toplanacağını anlatırken, “Turizmin son iniş çıkışları gösterdi ki, sektörde bir güçbirliğine ihtiyaç vardı. Bunun meyvelerini birkaç yıl içinde toplayacağız” dedi. TURYİD Başkanı Kaya Demirer ise, “Büyük bir danışma kurulu oluşturduk. Anlatarak, iletişimde olarak her şeyi daha hızlı çözüme kavuşturacağız” diye konuştu.
 
Gastronomi değil yemek sanatı
İmza töreninde turizmcilere bir de öneride bulunan Bakan Kurtulmuş, “Artık ‘gastronomi’ lafını da kaldıralım. Tıbbi terim gibi. Bunun adı; mutfak sanatı, yemek sanatıdır. Kendi içimizde çok daha doğru bir terminoloji oluşturur” ifadesini kullandı.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler