Aşçılık Eğitimi Alan Görme Engellilerin Sertifika Heyecanı

Aşçılık Eğitimi Alan Görme Engellilerin Sertifika Heyecanı

Eskişehir’de, Görsem Görme Engelliler Dayanışma Derneği tarafından verilen aşçılık eğitimini başarıyla...

Aşçılık Eğitimi Alan Görme Engellilerin Sertifika Heyecanı...
 
Eskişehir’de, Görsem Görme Engelliler Dayanışma Derneği tarafından verilen aşçılık eğitimini başarıyla tamamlayan görme engelli vatandaşlar, sertifikalarına düzenlenen tören ile kavuştu. Yaklaşık 10 kişinin katıldığı ve 6 ay süren eğitim sürecinde aşçılık dersleri, Eskişehir Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi Öğretim Üyesi Saliha Çil tarafından verildi. 
 
Dönem sonunda eğitimi başarıyla tamamlayan dernek üyelerine sertifikalarını vermek amacıyla bir tören düzenlendi. 
 
Tören esnasında yağan yoğun yağmur sebebiyle 2 üye etkinliğe katılabildi. Eğitimi başarıyla tamamlayan görme engelli vatandaşlar, sertifikalarını Görsem Görme Engelliler Derneği Adalar Şubesi Başkanı Selahattin Oktay’ın elinden aldı.
 
"Faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam edecek"
Düzenlenen organizasyon ile ilgili görüşlerini aktaran Görsem Görme Engelliler Derneği Adalar Şubesi Başkanı Selahattin Oktay, bu eğitimler ile görme engelli vatandaşları sosyalleştirmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Srecin başarıyla tamamlandığını dile getiren Başkan Oktay, “Bugün sertifika törenimiz oldu. Dernek üyelerimize 6 aylık bir aşçılık eğitimi verdik. Hepsi görme engelli tabii ki. 
 
Onlar için kolay değildi. 10 üye katıldı kursumuza. 10 kişiye de sertifikalarını verecektik ama yağışlı hava dolayısıyla 2 kişi gelebildi. Ben hepsini tekrar tebrik ediyorum. Bu projeler ile kendilerinin hayata daha sıkı tutunmalarını hedefliyoruz. 
 
İnşallah faaliyetlerimiz de tüm hızıyla devam edecek” şeklinde konuştu. Düzenlenen törende, kadın dernek üyelerine de yaklaşan ‘Anneler Günü’ sebebiyle çiçek takdim edildi. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler