Bursa Hasanağa Enginar Festivali'nde Buluştu

Bursa Hasanağa Enginar Festivali'nde Buluştu

Nilüfer Belediyesi'nin bu yıl 11'incisini gerçekleştirdiği Hasanağa Enginar Festivali'nde, lezzet ve eğlence...

Bursa'da Lezzet Ve Eğlence Hasanağa Enginar Festivali'nde Buluştu
Nilüfer Belediyesi'nin bu yıl 11'incisini gerçekleştirdiği Hasanağa Enginar Festivali'nde, lezzet ve eğlence halkla buluştu. Başkan  Bozbey, "Hasanağa'nın meşhur enginarını bu festivalle ülke çapında daha da tanınır hale getirmek bizim sorumluluğumuz" dedi.
 
Nilüfer Belediyesi'nin bu yıl 11'incisini düzenlediği Fuar Ve Festivallerden Hasanağa Enginar Festivali, üreticiyle tüketiciyi bir araya getirdi. Yerli üreticilerin enginarlarının tezgahlarda yer aldığı, Hasanağa Mahallesi kadınlarının da birbirinden farklı lezzetlerle jüri karşısına çıktığı festivale, Bursalılar yoğun ilgi gösterdi.
 
Festivalde Gastronomi Derneği Başkanı Şef Emre İdrisoğlu, Enginarlı Lezzetler'le halkın karşısına çıktı. İdrisoğlu, dernek üyesi Ferhat Durgun ile birlikte, çağlalı enginar yahnisi, keçi peynirli enginar tapas ve enginar tatlısı hazırlayarak hem katılımcılara ikram etti hem de  tariflerini paylaştı.
 
Bu yıl Anneler Günü'ne denk gelen 11. Hasanağa Enginar Festivali, Annem İçin Taş Boyama Atölyesi, Ebru Atölyesi, halat çekme yarışması ve çuval yarışmalarıyla renklendi. Festivalde 'En Leziz Enginar Yemeği' ve 'En İyi Enginar Üreticisi' yarışmaları da düzenlendi. Jüri her iki yarışmada da en iyiyi seçmekte zorlandı.
 
Enginarlı Lezzetteler Yemek Yarışması'nda, kadınlar tatlısından tuzlusuna farklı enginarlı lezzetler yaparak jüriye sundu. 14 enginarlı lezzetin katıldığı yarışmada Enginar Tatlısı ile Figen Göksan birinci, Enginar Göbeğinde Laz Böreği ile Semra Sönmez ikinci, Asma Yaprağında Enginar Dolması ile de Ayşe Çakmak üçüncü oldu.  
 
En İyi Enginar Yetiştiriciliği Yarışması'nda da Barış Güldü ürünü ile birinci seçildi. Yarışmanın ikincisi Mehmet Erken, üçüncüsü de Yurdanur Uludağ oldu.
 
Dereceye girenlere ödülleri Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız ve Nilüfer Belediye Başkan Koordinatörü Ali Karamık tarafından verildi.
 
Bozbey: Amaç Çiftçiyi Bilinçlendirmek
Ödül töreninin ardından konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, amaçlarının çiftçiyi bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Bozbey, "Tarımsal üretimin korunarak devam etmesi için yıllardır çaba gösteriyoruz. Amacımız çiftçimizi bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve doğru işi yapmasını sağlamaktır. Eğitimle başladık, sonrasında fidan destekleri ve başka desteklerle devam ediyoruz. 
 
Onlardan bir tanesi de Enginar Festivali. Herkesin Hasanağa enginarının farklı olduğunu bilmesi için 11 yıldır bu etkinliği yapıyoruz. Hasanağa'nın meşhur enginarını bu festivalle ülke çapında daha da tanınır hale getirmek bizim sorumluluğumuz. Enginarın daha fazla üretilmesi ve çiftçiye daha fazla kazanç sağlaması en büyük amacımız" dedi
 
Nilüfer'de üretilen enginar miktarı hakkında da bilgi veren Mustafa Bozbey, kadınlara büyük sorumluluk düştüğüne dikkat çekti. Başkan Bozbey, "Hasanağa Mahallemizde yaklaşık 500 dönüm civarında bir alanda enginar dikimi yapılmaktadır. Geçen yıl 1 milyon 500 bin enginar toplandı. Özellikle 2016 yılında kurulan kadın derneğimizin çok güzel işlere imza attığını sizlerle paylaşmak istiyorum. Enginarın marka değerini artıracak olan kadın derneğimizdir. 
 
Kadın derneğimizin yapmış olduğu desteklerle ve katkılarla, farklı biçimde sunacağı yemek tadıyla enginar daha da talep görecektir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da En Leziz Enginar Yemeği ve En İyi Enginar Yetiştiriciliği Yarışmaları yapıldı. Ben özellikle bu yarışmalara katılanları kutluyorum. Enginarı en iyi şekilde, nitelikli olarak yetiştiren ve emek veren herkesi kutluyorum" dedi.
 
Nilüfer Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi ile renklenen festivalin finalinde  Grup Üç Renk sahne alarak herkese keyifli bir akşam yaşattı.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler