Turizmde Personel Sorunu

Turizmde Personel Sorunu

Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği (KITUYAD)üyesi otellerin genel müdürleri ve yöneticileri bir araya gelerek...

Turizmde Personel Sorunu 
Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği (KITUYAD)üyesi otellerin genel müdürleri ve yöneticileri bir araya gelerek yeni sezon hakkında fikir alışverişinde bulundu. Turizmciler, fiyat politikasının değişmesi gerektiğini ve otellerde personel sorunu yaşandığını belirtti.
 
KITUYAD Başkanı Osman Ergin, toplantıda yaptığı değerlendirmede, Türk turizminin son 3 yılda kaybettiklerinin bir çırpıda kazanmasının mümkün olmadığını belirterek, “Müşteri gelsin diye birden indirdiğimiz fiyatları da birden çıkarabilmenin imkanı yok. Bunun ancak zamana yayılarak telafi edileceğine inanıyorum ve bu zorluklar içerisinde herkese hayırlı sezonlar diliyorum” dedi. 
 
Toplantıya katılan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı ve Starlight Hotel Genel Koordinatörü Hakan Duran, hedef pazarlarda yapılan araştırmalardan elde edilen verilerin ve rezervasyonlarda yaşanan artışın turizmde son üç yılda yaşanılan sıkıntıların geride kaldığını gösterdiğini belirtti. Rusya ve Almanya pazarında yaşanılan artışla bir ivme yakalandığını aktaran Duran, “İzlediğimiz politikalar sonucu İngiltere’de de vitrinine oturmuş bulunmaktayız. Bu sene afaki bir durum olmadığı müddetçe sezonu çok iyi geçireceğimizin sinyallerini şimdiden almaktayız. 
 
Bölgeyi kış operasyonları ile de hareketlendirmenin gerekliliğine inanıyorum” dedi. Son 3 yılda yaşanılan sıkıntılar nedeniyle konaklama tesislerinin anlamsızca fiyat politikası uyguladığını belirten Hakan Duran, “Bizim tesislerimiz ve hizmet kalitemiz zaten dünya standartlarının üzerinde. Şu anda bizim tek yanlışımız izlediğimiz fiyat politikası. Bölgede fiyat politikasının en kısa sürede normalleşmesini diliyorum” dedi.
 
Toplantıya ev sahipliği yapan Selge Beach Hotel Genel Müdürü Halil Kaftan, ultra her şey dahil alkolsüz aile oteli konseptiyle bölgede tek olduklarını kaydederek, “Sezon Ramazanın ayının girmesi ile normal seyrine döndü. Seçimlerin etkisi ile rezervasyonlarımızda düşüş olmasa da gözle görülür bir yavaşlama söz konusu olduğunu söyleyebilirim. Buna rağmen geçen senelerden hem fiyat ve hem de doluluk konusunda daha iyi olacağız” dedi.
 
 
Turan Prince Hotel Genel Müdürü Zekai Aydın ise sezonun tüm yoğunluğu ile başladığı gibi devam ettiğini belirterek, “Bölgemiz yeniden Rusya’nın gözdesi durumunda. Yabancı müşterinin artan talebi nedeni ile bir otelimiz hariç seçim bölgemizi çok fazla etkilemiyor. Olağanüstü bir durum olmadığı sürece geçmişteki günlerimize bu sezon döneceğimizi ümit ediyorum” diye konuştu.
 
Euphoria Genel Müdürü Hacı Ömer Özkul’da artan talepler nedeni ile bu yıl geçmiş üç yılın kötü izlerini silineceğini ümit ettiğini aktararak, “Fakat; rezervasyonlar tüm hızı ile devam ederken ve her şey güzel olacak derken, otellerde yaşanan personel sıkıntısı canımızı sıkıyor. Otellerde çalışacak personel bulamıyoruz” dedi.
 
Club Ali Bey Genel Müdürü Fuat Kerem Kutbay’da, sport aktiviteleri nedeniyle yaz kış açık olduklarını belirterek, “Personele kış sezonunda da istihdam sağlamamızdan dolayı  personel sıkıntımız diğer tesislerden daha az oluyor. Ancak bölgede personel sorunu ciddi anlamda sıkıntı yaratıyor” dedi. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler