BTSO Mutfak Akademi Eğitimleri Başladı

BTSO Mutfak Akademi Eğitimleri Başladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından hizmet sektörünün aşçılık, pastacılık, pidecilik, pizzacılık...

BTSO Mutfak Akademi Eğitimleri Başladı
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından hizmet sektörünün aşçılık, pastacılık, pidecilik, pizzacılık ve servis elemanı ihtiyacını karşılamak amacıyla hayata geçirdiği ‘BTSO Mutfak Akademi’ projesinde eğitimler başladı. Türkiye’de alanında bir ilk olan BTSO Mutfak Akademi’nin eğitimlerinden faydalanmak isteyenler, 12 Haziran Salı gününe kadar başvuru yapabilecek.
 
BTSO’nun Bursa iş dünyasının talepleri doğrultusunda kente kazandırdığı ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirdiği ‘BTSO Mutfak Akademi’ ilk ders başladı. BTSO’nun vizyonuyla hayata geçen proje ile hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli istihdamına katkı sağlanması hedefleniyor. Kurslara katılan kursiyerler ise eğitimlerin oldukça verimli geçtiğini belirterek, projeden dolayı BTSO’ya teşekkür etti.
 
“Burası Benim İçin Bir Okul”
Mutfak Akademi’nin ilk eğitimine katılan kursiyerlerden Arzu Parlatan, eğitimlerden övgülerle bahsetti. Aynı zamanda tiyatro bölümü mezunu olan Parlatan, “Çocukluğumdan bu yana mutfağa çok büyük bir merakım var. Yemek yapmayı çok seviyorum. Enerjimi bu sektörde harcamak istiyorum. BTSO Mutfak Akademi çok güzel bir okul.” dedi.
 
“Hayalim Mutfaktan Geçiyor”
Kursiyerlerden Enezhan Durmuş, Mutfak Akademi eğitimlerinin kendisi için bir fırsat olduğunu belirterek, herkesi bu eğitimlerden faydalanmaya davet etti. Kursiyerlerden Abdullah Ferik ise mutfak mesleklerinin kendisinin en büyük hayali olduğunu dile getirerek, “Ben hayalimin peşindeyim. Bunun için de BTSO Mutfak Akademi Projesi’ne katıldım. Bu eğitimler benim hayalime ulaşmamı sağlayacak.” şeklinde konuştu.
 
“Mutfak Akademi Benim İçin Fırsat”
Kursiyerlerden Esma Şahin, profesyonel bir eğitmen kadrosundan eğitim aldıklarını dile getirerek, şöyle konuştu: “Aşçılık baba mesleğim. Eğitimlerden sonra babamla birlikte bu mesleği devam ettirmek istiyorum.” Karacabey’den kursa katılan Mert Tatlı ise “Hizmet sektöründe daha güzel noktalara geleceğime inanıyorum. Bu merkez benim için büyük bir fırsat” ifadelerini kullandı.
 
 
“Bu Eğitimleri Kaçırmayın”
Kursiyerlerden Seda Öztosun, mutfak sektörünün geleceğinin parlak olduğunu ifade ederek, “İnsanlara yemekleri sunarken onların memnunuyetini görmek beni mutlu ediyor. Özgüven ve cesaretimle bu sektörde iyi noktalara geleceğim. Piyasada uzun yıllar çalışıp, yurt dışında yıldızlı restoranlarda çalışmak istiyorum.” diye konuştu.
 
Geleceğe Hazırlanıyorlar
İletişim uzmanı ve kariyer koçu Sibel Ertürk, Mutfak Akademi eğitimlerinde kursiyerlere sadece teorik değil, kişisel gelişimi ve mesleğe hazırlık konusunda bilgiler paylaştıklarını söyledi. “1 yılı planlıyorsanız mısır ekeceksiniz, 10 yılı planlıyorsan ağaç dikeceksiniz, geleceği planlıyorsan insanları eğiteceksin” mesajını veren Ertürk, “Biz de arkadaşlarla mutfağa girmeden önce onların aşçılıkla ilgili zihinsel ve düşünsel olarak hazır olmalarını istiyoruz. Kursiyerlerimizin güzel bir heyecanı var. İnanıyorum ki, bu programın sonunda kentimiz ve ülkemiz güzel aşçılar kazanacak. dedi”.
 
Türkiye’de İlk
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan, Bursa’nın gerek üretim, sanayi ve ihracatta, gerekse de ticari alanda ve istihdamda Türkiye ekonomisine yön verdiğini söyledi. BTSO Mutfak Akademi Projesi’nin sektörün nitelikli personel ihtiyacına büyük katkı sağlayacağını ifade eden Aslan, “Mutfak Akademi, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük eğitim mutfağı niteliğindedir. 
 
Yiyecek, içecek ve turizm alanında Bursa’ya hizmet vermek amacıyla hayata geçirdiğimiz proje, sektörde halihazırda çalışmakta olanların becerilerini geliştirmekle birlikte özellikle kadınlarımızın ve gençlerimizin de iş hayatına kazandırılmasını sağlayacak. Bütün bu becerilerle birlikte amacımız kursiyerlerimizin yaşam becerilerini geliştirmek ve başarılı bireyler olması noktasında destek olmak. 
 
İşletmelerimizde uygulanan tüm teknikler, burada  teorik ve pratik derslerle aktarılırken, eğitimlerimiz de son teknoloji ekipmanlarla özel olarak tasarlanmış mutfaklarımızda gerçekleştiriyorlar.” şeklinde konuştu.
 
Bu Eğitimleri Kaçırmayın
Irmak Aslan, Mutfak Akademi’deki eğitimlerin aşçı, pastacı, pideci ve servis elemanı olmak üzere 4 farklı branşta deneyimli eğitmenlerin rehberliğinde yapılacağını belirtti.
 
BTSO Mutfak Akademi’nin eğitimlerinden faydalanmak isteyen kursiyerler için son başvuru tarihi ise 12 Haziran 2018 Salı günü olduğunu söyleyen Aslan, “Aynı anda 100 kişiye eğitim verme kapasitesine sahip olduğumuz BTSO Mutfak Akademi’de eğitimlerimiz başladı. Bu alandaki en kapsamlı kurum konumundayız. 
 
Burada aynı zamanda yiyecek, içecek ve turizm sektöründe nitelikli personel yetiştiren okullarımızın eğitim kadrosunun eğitimi için de hizmet vermeyi planlıyoruz. ‘Gelecek Mutfakta Pişiyor’ sloganıyla kentimize kazandırdığımız BTSO Mutfak Akademi’ eğitimlerimizden herkesin faydalanmasını hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler