Kalburlu Pilavı  Tarifi

Kalburlu Pilavı Tarifi

Kalburlu Pilavı 'nin Yapılış Tarifi; Pirinci ayıklayın. Soğuk su ile üç su yıkayıp bulanık, nişastalı suyunu...

Kalburlu Pilavı Tarifi "5 kişilik"
Kalburlu Pilavı  Malzemeleri:
 
*   450 gr baldo pirinci (2  su bardağı)
*   50 gr. kuşüzümü (1/4 su bardağı)
*   50 gr. razakı üzüm
*   50 gr. İzmir siyahı
*   500 gr. kıymalık kuzu eti (fındık  büyüklüğü nde parçalar biçiminde kesilmiş)
*   1 lt. et suyu (4 su bardağı)
*   150 gr. tereyağı (10 çorba kş.)
*   50 badem (haşlanmış ve kabukları soyulmuş
*   50 gr. antepfıstığı
*   tuz
*   1/3 çay kş. tarçın
*   1 çorba kş. Kakule (tohumları çıkarılıp, dövülmüş)
 
Nefis Pilav Tariflerinden Kalburlu Pilavı 'nin Yapılış Tarifi
Pirinci ayıklayın. Soğuk su ile üç su yıkayıp bulanık, nişastalı suyunu dökün. Yıkama suyu berraklaşınca pirinci bir süzgece çıkarıp süzdürün. Kus üzümlerini bir tel süzgecin içine koyup, sertçe ovalayarak saplarının ayrılmasını sağlayın. Yıkayıp, süzdürün ve soğuk suya koyarak biraz şişmeye bırakın. Diğer üzümleri de ayıklayıp, yıkayın ve süzdürün.
 
Tencereye etleri koyup. üzerlerine 3 çorba kaşığı et suyunu ekleyin. Etler suyu çekip kızarıncaya kadar kavurarak pişirin. Tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritin. Yağ kızınca bademi ve Antep fıstığını kalıp bademler sararıncaya kadar kızartın. Razakı üzümü. Kuş üzümü ve İzmir siyahını katıp karıştırın. Tavayı ateşten alın.
 
Yıkanmış pirinci, kalan et suyunu, ardından da tavadaki kavrulmuş fıstık, badem, üzüm karasını tenceredeki etlerin üzerine boşaltın. Tuzunu ayarlayıp bir taşım kaynatın. Karıştırıp, ateşi kısın ve kapağını kapatıp pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin.
 
Tavada kalan tereyağını eritin. Yağ kızınca pişmiş pirinçlerin üzerine döküp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirilerek pilavı ateşten alın.
 
Pişen pilavı tahta bir kaşıkla pirinçleri ezmemeye özen göstererek karıştırıp, sahanlara boşaltın Üzerine tarçın ve dövülmüş kakule serperek servis yapın.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler