Elma Dolması Tarifi -01-

Elma Dolması Tarifi -01-

Dolmalar Arap Mutfağından Geliyor. Bamya Ve Havuç Dolması Bile Var..! Elma Dolması Tarifi, Osmanlı Saray Mutfağındaki Özel Gün Ve Ziyafetlerde Yapılan Yemeklerden Biridir....

Osmanlı Saray Mutfağındaki Özel Gün Ve Ziyafetlerde Yapılan Yemeklerden Biridir. Elma Dolması, Etli Ayva Ve Kavun Dolması Osmanlıdan Önce Abbasî Arap Mutfağında Var. Dolmalar Arap Mutfağından Geliyor. Bamya Ve Havuç Dolması Bile Var..!
 
Elma Dolması Tarifi
Kullanılan Malzemeler 
 
*    4 Adet Yeşil Büyük Elma
*    250 Gr. Kıyma
*    200 Gram Kuşbaşı Et
*    1 Küçük Baş Soğan 
*    1 Küçük Domates Rendesi
*    1 Çay Bardağı Pirinç
*    1,5 Çorba Kaşığı Tereyağ/Margarin
*    Yarım Çay Kaşığı Yada Bir Dal Tarhun Yoksa 
*    1 Çay Kaşığı Sumak
*    3 Kuru Kayısı,
*    2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Badem
*    1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
*    Tuz
*    Karabiber
*    1 Çorba Kaşığı Zeytinyağ
*    Kaynamış Üzüm Suyu 
 
Elma Dolması Yapılış Tarifi
Öncelikle etler ince satır kıyma gibi kıyılıp bir iki çorba kaşığı su ilave edilip suyunu çekince bir kaşık margarin yağ ile kavrulacak.
İnce kıyılmış badem ve kuru kayısı ve üzerine kaynamış üzüm suyu ilave edilerek az pişirilecek. 
Diğer taraftan ince kıyılmış bir küçük baş soğan domates, dolmalık fıstık, pirinç, pempeleşinceye kadar kavrulacak, tuz ve karabiber ilave edilip kıyması katılıp bir bardak su ile az pişirilerek soğuduktan içi oyulmuş elmaların içine doldurularak.
 
Tencerenin altına et, badem ve kuru kayısı karışımı konup üzerine doldurulmuş elmalar konup bir bardak sıcak su ilave edilerek çok kısık ateşte pişmeye bırakılacak. 
Elmalar da suyunu bırakacak olup, suyunu çekinceye kadar elmalar dağılmayacak şekilde kontrollerinin yapılması ile pişmesi sağlanacak. Tercihen tepsiye dizilip fırında pişirilmesidir.
Üzerine öğütülmüş ceviz serpilip dinlenmeye bırakılacak. 
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Elma Dolması Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler