• Chefs & Jars Kapsamında Ünlü Şefler İstanbulda...

    Chefs & Jars Kapsamında Ünlü Şefler İstanbulda...

  • Chefs & Jars Kapsamında Ünlü Şefler İstanbulda...

    Chefs & Jars Kapsamında Ünlü Şefler İstanbulda...


Chefs & Jars Kapsamında Ünlü Şefler İstanbulda...

Mutfak Şefi Hasan Ak ise püf noktalarıyla Adana Kebap yapımını gösterdi. Yabacı şefler, zırhlama işlemini kendileri de denedi. Gündüz, Adana kebabı ve Türk Mutfağı lezzetlerini.

Chefs & Jars Kapsamında Ünlü Şefler İstanbulda
Gastronomi dünyasında sanatı ve bilimi aynı anda kullanan ve beş duyuya hitap eden imza tabakları hazırlayan uluslararası şefler, USLA mutfaklarına geldi. İtalya’dan, Lübnan’dan, İrlanda’dan ve İsveç’ten Chefs & Jars projesi için İstanbul’a gelen şefler, USLA şef adaylarıyla buluştu. USLA Lezzet Akademisi’nin bir diğer misafiri, geleneksel Türk Mutfağı’nın en iyi temsilcilerinden Ali Ocakbaşı Mutfak Şefi Hasan Ak ise Adana kebabının incelikleri anlattı.
 
USLA’nın İstanbul Mecidiyeköy’deki, modern donanımlı eğitim mutfağında, öğrenci şeflerle buluşan dört yabancı şef, George Chartouni (Lübnan), Tora Flora (İsveç), Giullio Bettini (İtalyan) ve Simon Higgins (İrlanda) kendi hikayelerini ve imza yemeklerini anlattılar. 3’üncü yılını kutlayan Chefs & Jars kapsamında İstanbul’a gelen şefler, hazırladıkları fine dining tabakları kavanoza koyuyor. Bu şekilde gastronomi meraklıları restoran deneyimini kavanozda yaşayabiliyor.
 
Gastronominin mutfaklar arası dostluğa dönüştüğü buluşmada şeflerin profesyonel deneyimlerini ilgiyle dinleyen şef adayı öğrenciler, gastronominin geleceği ve kariyerleriyle ilgili fikir alma şansına sahip oldu. Usla Akademi Şef Başak Oğuztüzün ve şef adayı öğrencileriyle birlikte, USLA mutfaklarında hem geleneksel Türk Mutfağı’nın hem de dünya mutfağının en iyi örneklerini gördüklerini ve mesleklerine çok iyi hazırlandıklarını belirttiler.
 
Lübnanlı şef George Chartouny, kendisi de şef olan büyükannesi Emm Tony’nin, hayal gücünü mesleğine yansıtmasındaki etkilerinden bahsederek, Once Upon A Dish; ‘The Chicken or The Egg?’ yemeği hazırladı. Şef George Chartouny, yemeğini hazırlarken, “Geleneksel bir Lübnan yemeği olan fırında tavuk ve patatesin büyükannemin hayal gücüyle nasıl benzersiz bir şekle geldiğini ve yaratıcılığın bu işte ne kadar önemli olduğunu göstermek istedim” dedi.
 
Ali Ocakbaşı’nın Mutfak Şef Hasan Ak ise püf noktalarıyla Adana Kebap yapımını gösterdi. Yabacı şefler, zırhlama işlemini kendileri de denedi. Gündüz, USLA’da inceliklerini öğrendiklerini Adana kebabını ve diğer Türk Mutfağı lezzetlerini deneyimlemek üzere akşam yemeğinde Hasan Usta’nın misafiri oldular. Gümüşsuyu’ndaki Ali Ocakbaşı’nda şefler yemek kültürünün toplumları nasıl etkilediği hakkında keyifli bir sohbet ettiler.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler