Kesin Başarı İçin Restoran Danışmanlığı Almalımıyım?

Kesin Başarı İçin Restoran Danışmanlığı Almalımıyım?

Şehrin en iyi restoranını acarken kusursuz bir mutfak istemek elbette düşünülmesi gereken en önemli konulardan birisi. Peki yeni restoranımda en iyi...

Kesin Başarı İçin Restoran Danışmanlığı Almalımıyım? 
 
Son zamanların en popüler mesleklerinden biri gastronomi… 2020 yılında gastronomi sektörü Koronavirüs rağmen adeta insanların başını döndürmeye devam ediyor. Kimisi popüler bir meslek olduğu için tercih ediyor gastronomiyi, belki de popüler insanlarla tanışmayı seviyor.
 
Kimisi şehri tanımanın en iyi yöntemlerinden biri olduğu düşünüyor yeni bir restoran açmayı. Bazı popüler iş insanları ise:
-Zaten her gün misafirlerime yemek ikram etmek için on binlerce lira ödüyorum, en azından kendi misafirlerimi ağırlarım düşüncesi ile şehrin en iyi restoranını açmayı hedefliyor. 
 
Hatta Restoran açma hayali kuran sayılı girişimcilerden bazıları yiyecek ve içecek sektöründe yasamış olduğu sıkıntılardan kurtulabilmek amacı ile bölgenin en iyi yemek yenilebilecek, misafirlerini kusursuz ağırlayabileceği en iyi Konsepte sahip yeni bir restoran açmayı kendisi için bir sınıf atlama vesilesi olarak görüyor.
 
Kesin Başarı İçin Restoran Danışmanlığı Almalımıyım?
 
Şehrin en iyi restoranını acarken kusursuz bir mutfak istemek elbette düşünülmesi gereken en önemli konulardan birisi. Peki yeni restoranımda en iyi mutfak ekibine sahip olmanın yolları ve bu konuda en çok sorulan sorulardan bazıları nelerdir?
 
İlk basta söylememde fayda var yeni bir restoran acarken sadece mutfak konusunu dikkate almak doğru değildir. İnsanların yemek yemek yada is konuşmak için geldikleri bir restorandan baştan sona kadar tüm hizmetler kusursuz olmalıdır ve tüm restoran departmanları dikkate alınarak birbirine zincirleme bağlı olarak dizayn edilmelidir.
 
Bu konuda daha önce yazmış olduğum yazıları belki incelemek isteyebilirsiniz;
 
Kalıcı Bir Restoran Sahibi Olabilmek İçin Dikkat !!!
Yeni Restoran Açmak İsteyenlerin En Çok Sorduğu Sorular?
 
Ama restoran danışmanlığı ile ilgili olan bu yazımda Restoran Yönetiminde sadece mutfak yönetimi ve Mutfak Danışmanlığı konularında en çok sorulan sorulardan bahsetmek istiyorum.
 
Kesin Başarı İçin Restoran Danışmanlığı Almalımıyım?
 
Yeni restoran açmak isteyen bir çok kişi yapacak olduğu yatırımın karşılığını hem maddi kazanç olarak, hem de yaptığı isten yeni restoranını tercih eden insanların mutluluğu ile mutluluk duyarak manevi boyutta tatmin olmayı hedeflemektedirler.
 
Bazı girişimcilerin yıllarca biriktirdikleri yatırımı sağlama almak için yiyecek ve içecek sektöründe Danışmanlık Sisteminden faydalanmak istediklerini görüyorum. Özellikle Gastronomi sektöründe Hizmet Alanlarım dikkate aldığımda Bilinçli yatırımcıları gördüğüm zaman açıkçası mutlu oluyorum.
 
Yeni restoran açmak isteyen profesyonel kişi ya da kurumlar Yiyecek Ve İçecek Danışmanlığı ve İşletmeci Körlüğü konusunda İş Anlaşma Metnimi soruyorlar. Açıkçası çok mutlu oluyorum. Gerçi ben Yönetim Sistemi’mde bu hazırlıklarımı 10 yıl önce yapmıştım ama daha yeni yeni soranlara rastlayınca gastronomi sektörüne daha da güvenmeye başladım. 
 
Ama yeni restoran açmak isteyenlerin resmi web sitem üzerinden iletişim bilgilerimi temin ederek her şeyden önce -ne kadar para istiyorsun diyenler ’de var. Bu tür yaklaşımlara verdiğim cevap ise:
 
Kesin Başarı İçin Restoran Danışmanlığı Almalımıyım?
 
--önümüzdeki 5 yılım doludur, üzgünüm, demekten kendimi alamıyorum. 
Yani bir insan yeni açacak olduğu restoranda Yönetim Sirkülerini, departmanların nasıl Raporlar vermesi gerektiğini, en önemli konulardan yeni restoranının geleceğini düşünerek;
 
--madem kendinize bu kadar güveniyorsanız acaba  kusursuz vadettiğiniz restoranınız için Organizasyon Anlaşma Metniniz, Cost – Maliyet hesaplarınız, misafirler için Anket ve Formlar’ ınız, örnek Restoran Menüleriniz, Çizelge ve Tutanaklar ve Menü Planlamasına dair çalışmalarınız varmı? diye sormaz mı?
 
Dünyada ileri gelen ve tanınan popüler mutfakların sermayesinin kaynağı olan  insanlığın, imparatorlukların ve medeniyetlerin var olup yok olduğu ispatlanan 15.000 yıllık geçmişi ile Anadolu ve Mezopotamya olduğunu hatırlatarak, coğrafyamızın değerlerini dünyaya tanıtmak ve yaşatmak isteyen yabancı özentisinden uzak, kendi kimliğinin ve kültür zenginliğinin farkından olan  girişimciler ile karşılaşma umudunu yaşıyorum.
 
Kesin Başarı İçin Restoran Danışmanlığı Almalımıyım?
 
Coğrafyamızdan ve kültür zenginliğimizden çaldıkları öz değerlerimiz ile dünyada popüler olan mutfaklara niye özeniyorsunuz ki? Onların “aslı” bizim coğrafyamızın mutfağı…  binlerce yıldır bu coğrafyada yaşayan dinleri, dilleri, ırkları ve medeniyetleri bir düşünürmüşsünüz lütfen…
 
Önemli olan bir lezzeti konsepti ve gerçek değerleri ile ortaya çıkararak çağa ve aslına uygun özel bir sunum tekniği ile misafirlere sunabilmektir… kendi kültürünüze vesilesi ile kendinize güvenemiyorsanız bir daha düşününüz!!! Kendine özgüveni olmayan gerçek başariyi yakalayamaz. Geçici popülerlik ile Gerçek başarıyı yakaladığını sansa da o sadece bir “saman alevi” edasında yabancı hayranlığı ile bağlantılı gerçek hayatın boşa harcandığı “zaman boşluğu” dur…
 
Türkiye’de gastronomi sektörünün ve gastronomi turizminin gelişmiş dünya Ülkeleri’nden ve mutfaklarından daha ustun hale geldiği günleri görmek ümidi ile. İlgili Yiyecek Ve İçecek Danışmanlığı ve Mutfak Danışmanlığı konularında hizmet almak isteyen kişi yada kurumlar tarafım ile iletişim bilgilerimi kullanarak bağlantıya geçebilirler...
 
Kaynak:
Osmanlı ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi  
 
Kesin Başarı İçin Restoran Danışmanlığı Almalımıyım?
Menü Danışmanlığı...
 
Yeni açacağım restorana nasıl bir menü yapmalıyım?
Restoran menüsü yaparken nelere dikkat etmeliyim?
Yeni açtığım restorana Kendim bir menü yapsam olur mu?
Acaba restoran menüsü yaparken arkadaşlarımı da çağırsam faydaları olur mu?
Şehrin en iyi restoran menüsü nü nasıl yapabilirim?
Çok para harcadım restoran menüsüne ’de niye para vereyim?
Örnek bir restoran menüsü yaparken menü danışmanlığı almalı mıyım acaba?
Restoran menüsü yapılırken menü maliyetleri nasıl hesaplanır?
Nasıl bir menü planlaması yapmalıyım? 
Restoranımın konumunu neye göre ayarlamalıyım?
Yeni restoranıma yiyecek ve içecek danışmanlığı alsam restoran menümü de yaparlar mı?
Restoran danışmanlığında menü danışmanlığı’ da var mı?
Restoranım da Mutfak danışmanlığını yapan kişi restoran menümü ’de yapar mı?
Yeni restoranıma beyaz yakalılar gelmeli mi?
Ofis çalışanlarının öğle yemeği beni kurtarır ‘mı?
Yeni restoranıma çok profesyonel bir mutfak şefi almalımıyım?
Yoksa yeni mutfak şefimi kendi yemek menüme göre kendimmi yetiştirmeliyim?
Yeni restoranıma menü yaparken yemeklerde kullanılan malzemeler birbirini nasıl tamamlar?
Uluslararası standartlara sahip bir restoran menüsü kaç bolümden oluşmalıdır?
VIP standartlarında bir restoran menüsünde nasıl işaretler bulunmalıdır?
Yeni açtığım restorana yemek menüsü yaparken şehirdeki başka restoran menülerini de dikkate almalımıyım?
Yeni açtığım restoranda Seçenekli MenülerAktivite & Banquet MenüleriDüğün Menüleri  olmalımı?
Restoran yemek menüsü yaparken kaç çeşit yemek koymalıyım?
Restoran menüsü yapmak çok mu zor?
Yeni restoran menüsü yaparken hangi yemekleri koymalıyım? 
Şehrin en iyi restoranını açtıysam eğer yemek menüsünü en iyisi olarak yapmalıyım.
En iyi restoran yemek menüsü nasıl yapılır?
Yeni restoranımda hangi menü çeşitleri olmalı?
Restoranımda islerim çok kötüye gidiyor acaba yemek menümden kaynaklanıyor olabilir'mi?
Yeni restoranımda hiç para kazanamıyorum acaba yemek maliyetleri yanlış mı hesaplandı?
Yeni açtığım restorana kaç tane yemek menüsü yapmalı mıyım?
Yeni restoranıma vejeteryan menüsü yapmalı mıyım?
Yeni açtığım restorana çocuklar için yemek menüsü yapmalımıyım?
En iyi restoranıma şefin tavsiyelerinin içerdiği yemek menüsü yapmalımıyım?
Geçmişte bu konuda çok sıkıntı yasayanlar olmuş, komple ekip işi bırakmış, istemiyorum kardeşim !!! ben kendi mutfak ekibimi kendi restoran menülerime göre kendim yetiştirtmek için mutfak danışmanlığı alacağım...
Menüde "Restoran Menüleri" hangi yemekler olacak, peki Menü'de yemek fiyatları ne olacak? 
En iyi restoran sistemimi en doğru bir şekilde kime kurdurabilirim?
Restoranıma o popüler şefi almak istiyorum ama mutfağımı yönetebilir mi? Çünkü o bir şovmen acaba kaç restoran açtı? Kaç restoran menüsü yaptı? Alaylı bir şef mi yoksa okullu bir şef mi?
 
Daha fazlası için İLETİŞİM bilgilerimden bana ulaşabilirsiniz…
 
İlgili bazı yazılarımı'da inceleyebilirsiniz...
 
Yeni Restoran Açarken Nelere Dikkat Etmeliyim?
Şehrin En İyi Restoranlarına Nasıl Sahip Olabilirim?
Kesin Başarı İçin Restoran Danışmanlığı Almalımıyım?
Yeni Restoran Açmak İsteyenlerin En Çok Sorduğu Sorular?
Kalıcı Bir Restoran Sahibi Olabilmek İçin Dikkat !!!


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler