Yeni Restoranı Başarılı Yapan En Önemli Özellikler Nelerdir?

Yeni Restoranı Başarılı Yapan En Önemli Özellikler Nelerdir?

Yeni açılan bir restoran nasıl başarılı olur? Şehrin en iyi restoranları arasına girebilmek için mutfak planlaması, restoran işletmeciliği ve restoran yönetimi sirkülerinde sosyal medya..

Yeni Açılan Bir Restoran Nasıl Başarılı Olur? Yeni Bir Restoranı Başarılı Yapan En Önemli Özellikler Nelerdir?
Ahmet Özdemir
"Uluslararası Gastronomi ve Restoran Danışmanı"
 
Restoranın İnşaat Kısmı Bittikten Sonra "Misafir Hizmetine Açılmadan Önce "Restoran Konsept Tasarımında İç Dekorasyon Yapılırken Dikkate Alınacak Olan Husulardır...
 
* Yeni restoranı açmadan ve hedeflerinizi ilan etmeden önce Yeni Restoran İnşaatında Bütçe makalesini dikkate alarak resmi kurumlardan hizmet portföyündeki özelliklerin ruhsatlarını, (açık alan, kapalı alan, masa sayısı, alkol ruhsatı, çalışma saatleri, vb.) alıp alamayacağınızı önceden kontrol edin.
 
* Yeni restoranınızda Kesin başarı için önce kendiniz bir bütçe oluşturun. Daha sonra restoran danışmanlığında bir bilene yeni restoranın özelliklerini anlatarak yeni bir bütçe oluşturmasını isteyin. Size sunulan restoran bütçesini konuya vakıf olan kişiler ile (mimar, mühendis, demirbaş giderler, vb.) doğrulayınız.
 
* Yeni Restoran Açarken En Çok Yapılan Hatalara düşmemek için kendi hazırladığınız Yeni Restoran Bütçesi  ile diğer bütçelerin doğruluk oranlarını kıyaslayınız. _+ %20 yanılma payı koyarak maddi durumunuzu ayarlayarak yeni restoran projenize başlayınız. 
 
* Yeni restoran projenize başlamadan önce mutlaka toplam bütçenizin % 10'nunu açılıştan sonraki ilk 6 ay için kasanızda bulundurunuz.
 
* Tedarik zincirinde ödemelerinizi mutlaka 15 günde bir yada ayda 1 olarak ayarlayınız ve mutlaka zamanında yapmaya çalışınız. Personel maaşlarını ise kesinlikle belirttiğiniz tarihte yapınız. Ticari ödemelerinizden personellerinize asla bahsetmeyiniz ve bahsettirmeyiniz...
 
* Yeni restoran açmadan önce Restoran Konseptinizi ve misafirlerinize sunmak istediğiniz Mutfak konseptinizi ve yiyecek menüsünü çok iyi seçiniz.
 
* Şehrin en iyi restoranlarından birine sahip olabilmek için misafirler için kolay kullanıma sahip Sipariş Verme Opsiyonları kurmak ve gruplara özel memnuniyet odaklı farklı seçenekli menüler Sununuz.
 
* Kişiler ve gruplara özel Organize programlarda alternatifsiz en iyi seçenekleri hazırlamak ve restoran yönetiminde bire bir hizmet seçenekleri ile vazgeçilmez olmayı başarınız.
 
* Yeni Bir Restoran Açmadan önce şehirde eksik olan Restoran Konseptini keşfetmek ve en başarılı restoranlardan olabilmek için daha önceden hedeflediğiniz hizmet alanlarınızda ve resmi, Ticari Boyutlarının resmi gayri resmi araştırınız.
 
* Yeni restoran için ilk baştan mevsimsel değişiklikleri de dikkate alarak Aktivite & Banquet Menüleri, Örnek Restoran Menüleri, Yaz menüsü, Kış Menüsü ve Menü Çeşitlerinde gruplar için Organizasyon Anlaşma Metnini hazırlayınız.
 
* Şehrin en iyi restoranları arasına girebilmek için Mutfak Planlaması ve Restoran İşletmeciliği ve restoran yönetim sirkülerinde Sosyal Medyada için kişi yada kişiler görevlendiriniz.
 
* Yeni restoranınızın hizmet standartlarında Mevcut Mutfak Trendlerini, yeni 2022 gastronomi Trendlerini, restoran Trendlerini ve yemek Trendleri ile Pazarlama Trendlerini Takip Ediniz veya ettiriniz.
 
* Yeni restoranınızın Restoran Yönetimini ve Mutfak Yönetimi ile Restoran İşletmeciliğinde Misafir Memnuniyeti odaklı Menü Planlamasını da dikkate alarak mutfak eğitimlerine öncelik veriniz.
 
* Yeni restoranınızın mutfak çeşitleri, Mutfak Bölümleri ve pişirme ekipmanları gibi mevcut özelliklerini ve konseptini ön planda tutarak Alternatif Getiri ve kazanç sağlayabileceğiniz departmanlar oluşturunuz. (paket catering hizmetleri, ziyafet organizasyonu, Paket Siparişler)
 
Yeni restoranınızda başarılı olmanın sırları sadece yukarıda yazılı olanlardan ibaret olmadığı gibi daha fazla dikkat edilecek hususlar' da mevcuttur. Bu detaylar restoranların konumları, hizmet alanları, çalışan sayısı ve konseptleri ve daha fazlası ile ilgili önemli Konulardır...
 
Yukarıda belirtilmiş olan ve yazı içeriğindeki diğer etiketlenmiş konular ile ilgili alanlarda uluslararası gastronomi danışmanlığımda daha fazla bilgi isteyenler, hizmet alanlarım arasında destek almak ve daha fazlası için iletişim bilgilerimden tarafım ile bağlantıya geçebilirler.
 
Yeni Restoranı Başarılı Yapan En Önemli Özellikler Nelerdir?
Türk aşçı haberleri olarak ;
 
"Bilgi paylaştıkça güzeldir ve çoğalır " ilkesini başlatan ve yaşatan ve Uluslararası konumda yapmış olduğu çalışmalar ile Dünyada Türk mutfağının tanıtılmasına tüm imkanlları ile "sözde değil, özde" katkıda bulunan Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir'e teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.
 
Haber içerisinde link verilmiş olan tüm makaleler Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir'e aittir...
 
Yeni Restoranı Başarılı Yapan En Önemli Özellikler Nelerdir?


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler