Bilgili Değil, Cahil Ama Popüler Şefler !

Has Aşçıbaşı Ahmet  ÖZDEMİR
Yazar:Has Aşçıbaşı Ahmet  ÖZDEMİR
Bu yazı

Bilgili Değil, Cahil Ama Popüler Bazı Şefler ! Cehalet Paçalarınızda Şelale ! 

Pişmiş Ete 1 Metreden Tuz Atmakla, Tava Alevlendirip Dükkan Yakmakla Olmuyor Bu İşler ! Yaptığınız Aciz Şovlar İle Ancak 1 Merkebin 3 Öğünde Yiyebileceği Samandan Çıkacak Alev Kadar Gündemde Kalırsınız !!! Unutmayınız; Gerçek Yaşamda “Kısa Mesafede Kazanılan Büyük Ödüller” Her Zaman Şaibeli ve Kirlidir  !!! 

Hep bir şeyler uyduruyorlar ve bunları Türkiye ve Türk mutfak kültürü üzerinde deniyorlar. O kadar çok özentiye sahip işletmeci ve şeflerimiz var ki hemen atlarlar sazan gibi. Yahu bu ülkede "gercekten" layıkı ile osmanlı ve Türk mutfağı sofrası kurup şerbetten şuruptan habersiz sofranın ortasına’da 3 kuruş para için utanmadan 2,5 litrelik COLA şişesi diken ve örnek diye adlandırılan Türk şefleri var.

Uydur Uydur Salla Mantığı ile Nereye Kadar !!!

Medeniyetlerin Beşiğinde Var Olan Anadolu Mutfak Zenginliğimiz Hakkındaki Cehaletiniz Ne Acı  Bir Durum Değil Mi ? Binlerce Yılın Mutfak Füzyonu Elimizde Dururken Bu Mutfak Fakiri Bazı İşletmeler, İşletmeciler ve Şefler Uydur Uydur Salla Mantığı ile Avrupa ve Asya Ülkelerden Gelen Misafirlerimiz Büyük Bir Hevesle Türk Mutfağı Olarak Geldikleri Restoranlarımızda Kendi Mutfak Kültürlerinin Vasat Versiyonları İle Karşılaşmaları  Sonucunda Ciddi Bir Hayal Kırıklığına Uğruyorlar !

Aynı Ürünleri Türklere ’de Dünya Mutfağı Diye Yutturmaya Çalışıyorsunuz !!! Bu Yabancı Mutfak Özentilerinize Bir Son Verin ! En Azından Osmanlı ve Türk Mutfağı Tabelası Altında Yapmayın Bunu ! Asırların Geleneksel Türk Mutfağı Konseptinde Bize Has menülerinizle hizmet vermeye çalışalım!

Ülkemizin ve Mutfağımızın Değerli Aşçıları ve Şef ‘leri;

Coğrafyamıza ait Anadolunun tarihi  lezzetleri, dünden bu güne Dünyadaki akan kan ve gözyaşı ‘nın sorumluları olan; Amerika, İngiliz, Alman, İsrail, Hollanda, Fransa ve İtalyan markalarının market raflarındaki paketlenmiş hazır ürünleri ’ne endeksliyor! Farkındamısınız !

Mutfaklarınızda yabancı markaları kullanmayınız.  Bunların ürünlerinin tanıtımlarına katılmayınız. Biliniz-ki bunların bizim Ülkemiz için ürettikleri her üründe ileriye yönelik bir “onursuzluk” vardır. Yemeklerimizin lezzetini bu ülkelerin ürünlerine endekslemeyiniz ! Ülkemizin Kendi ürünlerini kullanınız yada Şef ‘iseniz eğer kendiniz yapınız !!!

Yabancı Gıda Markalarının Türk Mutfağındaki Oyuncak şef ‘leri;

Sizlere bu Yabancı markalar tarafından verilen promosyonların amacı; Sayenizde Aşçılarımızı kendi tuzaklarına düşürmektir. Sizler bizim mutfağımızdaki Yabancı markalar tarafından ağlara bağlanarak öten ve diğer keklikleri sesiniz ile tuzağa ve tuzaklara çağırarak kendi cinsinize "ihanet" eden "hain keklik"lersiniz.

Hayatınız boyunca iki tane makaleniz, köşe yazınız yok, yemek kitabınız çıkıyor !!! Kim yazıyor sizin adınıza bu kitapları? Kitaplarınızda bir  "Türk şefi" olarak verdiğiniz yemek tarifilerinde; italyan marka "......" sostan 10 gr. fransız marka "...." yağdan 5 gr koyunuz diye düştüğünüz dipnotlardan hiçmi utanmanız yok !!!

Haçlı Seferleri Gibi Dünya Gastronomi ‘sinde de Bunun Savaşları Var !!!

Bu avrupa ‘lılar Boşuna bizim önümüze bir moda akımı gibi füzyon, moleküler diye kendi kavramlarını koymadılar. Bunlar Sermayesi bizim  coğrafyamızdan kopyaladıkları ürünler ile Fransız, İspanya ekolünü Dünyada tek marka  yapmak isteyenlerdir. Kendilerine özendirmeye dayalı kavramlarıyla  yıllarca yok etmek istedikleri ANADOLU ‘nun Mutfak kültürüne yıldız ver-mez-ler !

Yahu çok safsınız çok !!! Verilen bir Türk şefi yada Restoranı da olursa ANADOLU mutfak coğrafyası konseptinden cıkmış ve söz konusu ekol menfaatlerine hizmet etmeye başlamış demektir. !!! Bölgesel ve yöresel mutfaklarımızı koruyonuz. Saygıdeğer Türk  şef ’leri; Geleneksel mutfaklarımız üzerinde Oynanan Bu Oyunlara Gelmeyiniz !

Koord.  Has  Aşçıbaşı  Ahmet Özdemir  Osmanlı ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi

TIKLAYINIZ: MESLEKİ VE ŞAHSİ KÜTÜPHANEMDEN ÜCRETSİZ FAYDALANABİLİRSİNİZ

| Resmiwebsite | Instagram | Linkedin | Facebook | Google | Academia | TopuzKebab Kaynakca | @-Mail  |







Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.