• Kızıltepe'de 'Hamsi Festivali' Yapıldı

    Kızıltepe'de 'Hamsi Festivali' Yapıldı

Kızıltepe'de 'Hamsi Festivali' Yapıldı

"Biriz, beraberiz, kardeşiz" sloganıyla Kızıltepe'nin otogar alanında düzenlenen festival, renkli görüntülere...

Kızıltepe'de 'Hamsi Festivali' Yapıldı
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yapılan "Hamsi Festivali", renkli görüntülere sahne oldu. Mardin'in Kızıltepe İlçe Belediyesi ile Trabzon'un Ortahisar İlçe Belediyesi tarafından "Hamsi Festivali" gerçekleştirildi.
 
"Biriz, beraberiz, kardeşiz" sloganıyla Kızıltepe'nin otogar alanında düzenlenen festival, renkli görüntülere sahne oldu.
Festival öncesinde, Ortahisar Belediyesi tarafından getirilen tekerlekli sandalye ve koltuk değnekleri, Kızıltepe Belediyesinin bahçesinde engellilere hediye edildi.
 
Festivalde hamsinin yanı sıra Trabzon'un yöresel ürünleri ve Ortahisar Belediyesini tanıtan fotoğraf sergisi de yer aldı.
Burada katılımcılara hitap eden İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "Trabzon bir mozaik, Mardin'e el verdi. Mardin bu eli güçlü tuttu ve artık bırakmıyor. Bu işin sahibi Sayın Ahmet Külekçi'ye, Mardin Kızıltepe Trabzonspor Dernek Başkanı İbrahim Aydın'a teşekkür ediyorum. Bu kardeşliğimizi kimse bozamayacak." dedi.
 
AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, "Trabzon yine farkını gösterdi ve kardeşliğimize sımsıkı yapıştı. Bunun da devamını getiriyor. Hamsi Mezopotamya'ya geldiyse bu kardeşlik artık yıkılmaz." ifadelerini kullandı.
 
Türkler ve Kürtlerin bu coğrafyada yüzyıllardır kardeşçe yaşadığını anlatan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, şunları söyledi: "Kardeşlik ve dostluk bağlarımız o kadar güçlü ki kimsenin bu bağları koparmaya gücü yetmiyor. 
 
Ne yapsalar boş. Hangi oyunu oynarlarsa oynasınlar, hangi hileyi kurarlarsa kursunlar bizi bölemediler. Bundan sonra da bölemeyecekler."
 
Festival dolayısıyla Ortahisar Belediyesine teşekkür eden Mardin Valisi Mustafa Yaman, "Bugün burada birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek ve diğer belediyelerimize örnek olacak çok güzel bir etkinlikte bir araya geldik. Farklı kültürler aynı potada buluştu. Umarım bu etkinlikler diğer belediyelere ve kurumlara da örnek olur." şeklinde konuştu.
 
 
Yapılan festivalle birlik ve beraberliklerinin pekiştiğini dile getiren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Ülkemizin en güzel ilçelerinden bir tanesindeyiz. İlk önce geldiğimiz andan itibaren görmüş olduğumuz hüsnü kabul nedeniyle sayın valimize, kıymetli kaymakamımıza ve bütün mesai arkadaşlarına teşekkür etmek istiyorum. 
 
Ülkemizin her tarafında birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmek adına Ortahisar Belediyesi olarak Kızıltepe Belediyesi ile müşterek bir çalışma yapmayı düşündük. 8 ton hamsi ve 800 vakfıkebir ekmeğiyle beraber buraya geldik. Çok güzel bir örnek çalışma olacağını düşünüyorum. Ülkemizin birlik ve beraberliğine hizmet eden güzel bir örnek olacak." dedi.
 
Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş ise "Ortahisar Belediyesi ile birlikte 'Hamsi Festivali' düzenliyor olmaktan gayet mutluyuz. Buraya gelen Ortahisar heyeti, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' kapsamında engelli vatandaşlarımıza çeşitli araç-gereç yardımı yapacak. Bundan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Foto Galeri Haberleri