• Göçmen Mutfağı, Sinoplularla Buluştu

    Göçmen Mutfağı, Sinoplularla Buluştu

Göçmen Mutfağı, Sinoplularla Buluştu

Sinop’ta 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Sinop Valiliği İl Göç...

Göçmen Mutfağı, Sinoplularla Buluştu 
Sinop'ta, yaşayan göçmenler, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, yörelerine özgü yemekleri tanıttı.
 
Sinop’ta 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Sinop Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Sinop İl Emniyet Müdürlüğü, Ensar Vakfı Sinop Şubesi ve Türk Kızılayı Sinop Şubesi  işbirliğinde düzenlenen etkinlikte Irak, İran, Suriye ve Afganistan uyruklu göçmenler, ülkelerine özgü yemeklerini Sinoplu vatandaşların beğenisine sundu. Ensar Vakfı Sinop Şubesi Kadın Kolları üyeleri de etkinliğe yaptıkları Sinop'a özgü yemeklerle de destek verdi. Irak, İran, Suriye ve Afganistan mutfağına ait yemeklerin yanında, Sinop mantısı ve yöremize has nokul sofranın baş tacı oldu. 
 
Geçtiğimiz aylarda Sinop’ta restoran açan Afganistanlı Beşir İbrahimi'ye ait işyerinde gerçekleştirilen programda, Vali Hasan İpek, etkinliğe katılan göçmenlerle uzun süre sohbet etti. Daha sonra yöresel yemeklerin sergilendiği bölümü gezen Vali hasan İpek ve protokol üyelerine, göçmen kadınlar, yemekler hakkında bilgi verdi.  Etkinlikte ayrıca İran uyruklu göçmen ressam Mehri Jalalıkhouzanı, Vali İpek’e taş üzerine yaptığı resmini hediye etti. 
 
Sinop, Tarih Boyunca Göçmenlere Ev Sahipliği Yapan Bir Kent Olmuştur 
Programda konuşan Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop'un tarih boyunca göçmenlere ev sahipliği yapan bir kent olduğunu söyledi. İpek; “İlimize misafir olan çok değerli göçmen kardeşlerim öncelikle sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Sinop tarihinde de çok ciddi bir göçmen kitlesine ev sahipliği yapmış bir il. Kafkasya’dan Balkanlardan 70 yıl öncesinden buraya yerleşen çok ciddi bir göçmen kitlesi var. Bu vatandaşlar şu an mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmektedirler” dedi.  
 
Mutlu Şehirde Yaşayan Herkes Mutlu Oluyor 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Sinop’un, Türkiye'nin en mutlu şehri olduğunu hatırlatan Vali Hasan İpek, mutlu şehir Sinop’ta yaşayan göçmenlerin de mutlu bir şekilde hayatlarını sürdürüyor olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. İpek; "Resmi rakamlara göre Sinop Türkiye'nin en mutlu insanların yaşadığı kent, sizlerin de burada mutlu olduğunuzu görmek bizi ayrıca mutlu ediyor. Biz de Valilik olarak kentimizde yaşayan göçmen kardeşlerimizin kendi ülkelerine özgü yaptıkları yemekleri tüm Sinoplulara tanıtmak amacıyla böyle bir organizasyon yaptık. 
 
İranlı, Iraklı, Afganistanlı hanımlar, beyler hünerlerini sergilediler. Gerçekten her ülkenin kendisine özgü güzel lezzetleri var ama bu lezzetleri gördükten sonra bizler çok da farklı bir millet olmadığımızı bugün burada fark etmiş bulunmaktayız. Ben gerçekten memnunum ki Sinop’ta yaşayan göçmen kardeşlerimiz çok güzel bir davranış sergilediler onları tebrik ediyoruz. Tüm Sinop’un, şehrin mutluluğuna onlar da mutluluk kattılar” diye konuştu. Afganistanlı Beşir İbrahimi ise kendilerine gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek, "Biz burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. 
 
 
Türk insanı yardım etmeyi çok seviyor. Sinop da zaten çok güzel bir kent. İnsanları bizi seviyorlar. İlgilerinden dolayı herkese çok teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.  Sinoplu vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği programa, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Serap Ustaoğlu Tırıl, Vali Yardımcısı İzzet Ercan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, Ensar Vakfı Sinop Şubesi Başkanı Muhammet Başoğlu ile çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.  Programda davetlilere Irak, İran, Suriye ve Afganistan ile Sinop mutfağının birbirinden lezzetli yemekleri ikram edildi. Program bitiminde göçmenler Afganların oluşturduğu orkestra eşliğinde uzun süre yörelerine has müzikler eşliğinde dans etti. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Foto Galeri Haberleri