• Kıbrıslı Kadınların Sevgililer Günü İzlenme Rekorları Kırıyor !!!

    Kıbrıslı Kadınların Sevgililer Günü İzlenme Rekorları Kırıyor !!!

Kıbrıslı Kadınların Sevgililer Günü İzlenme Rekorları Kırıyor !!!

8 Mart Kadınlar Günü Nasıl Ortaya Çıktı? Dünya Emekçi Kadınlar Günü Tarihçesi İle Ne

Kıbrıslı Kadınların Sevgililer Günü İzlenme Rekorları Kırıyor !!!
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun! 
Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü, her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.
 
8 Mart Kadınlar Günü Nasıl Ortaya Çıktı? - Dünya Emekçi Kadınlar Günü Tarihçesi İle Ne Zaman Kutlanmaya Başladı?
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, gerek ortaya çıkışı gerekse taşıdığı anlam bakımından geçmişten günümüze yön veren son derece anlamlı bir olgudur. Kadın hakları temelinde ortaya çıkan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada ve ülkemizde her sene büyük bir umut ve coşkuyla anılmaktadır. 
 
Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılından itibaren kutlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün geçmişi ise daha eskiye kadar gitmektedir. Peki, 8 Mart Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı ve ülkemizde ne zaman kutlanmaya başladı? İşte tarihçesi eşliğinde merak edilen detaylar...
 

OSMANLI SARAY MUTFAĞI

Birleşmiş Milletler tarafından da tanınan Kadınlar Günü, ortaya çıkışı bakımından da birçok hikayeyi barındırmaktadır. Ülkemizde ilk kez 1921 yılında kutlanmaya başlanan bu özel günün tarihçesi de oldukça merak ediliyor. Peki, Dünya Kadınlar Günü ortaya çıktı? Sizler için derlediğimiz haberimizde, Kadınlar Günü tarihçesi hakkında bilgi verirken merak edilen bütün detayları Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Nasıl Ortaya Çıktı?
8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 120 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı.
 
26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın "Internationaler Frauentag" (International Women's Day - Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.
 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun! 
Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İşte en güzel Kadınlar Günü mesajları ve sözleri
 
Bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum.
 
OSMANLI ŞERBETLERİCan dostum biricik arkadaşım 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'n kutlu olsun. Analarımız, bacılarımız, hayatımızın yarısı hatta çok daha fazla değerlerimizi ifade eden kadınlarımızın Kadınlar Günü'nü kutluyorum.
 
Adam olmadan önce insan olabilmenin en temel unsurudur kadın. Çoğu zaman değil, her zaman her gözün nuru, hayatın can damarıdır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.
 
Tüm dünya, ülkemiz ve üyelerimiz arasında görev yapan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
 
Doğumdan ölüme kadar her hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Foto Galeri Haberleri