• Gastronominin Sıfır Noktası Göbeklitepe

    Gastronominin Sıfır Noktası Göbeklitepe

Gastronominin Sıfır Noktası Göbeklitepe

Sevgili arkadaşım Şef David Hertz ile geçirdiğimiz 6 muhteşem gün sonunda yaptığımız ekmekler gezdiğimiz sığınma kampları, projelere yönelik atölye ve arazi ziyaretlerden ve dünkü...

Gastronominin Sıfır Noktası Göbeklitepe
Sevgili arkadaşım Şef David Hertz ile geçirdiğimiz 6 muhteşem gün sonunda yaptığımız ekmekler gezdiğimiz sığınma kampları, projelere yönelik atölye ve arazi ziyaretlerden ve dünkü Gastro Global Ekonomi Zirvesinden sonra bugün onu ülkesine yolcu ediyoruz.
 
Bu gezi sırasında yapılan röportajlar, ulusal ve uluslararasi görüşmeler ile birlikte Turkiye'den tüm dünyaya harika mesajlar verdik. Gastronominin dönüştürücü gücünün altını çizerken; Tarımın burada başladığını, tarihin ve tarımın dolayısı ile gastronominin sıfır noktasının burası olduğunun her mesajınızda belirttik. 
 
İklim değişikliğine karşı biyolojik çeşitliliğin korunması, yerel tohumların önemini ve toprağa ve çiftçiye saygılı tüketimin gözden geçirilmesini anlattık.
 
Dünyanın farklı noktalarında hayatini insanların hayatını değiştirmeye adamış iki şef olarak Sosyal Gastronominin gastronominin dönüştürücü gücünü birlikte bir kez daha vurguladık. 
 

Bizim misyonumuz yaptığımız tabağın nefis ve lezzetli olmasının yanısıra toplumsal faydaya dönüşmesi insanların hayatına dokunması için çok çalışmak.
 
Sevgili Şef David Hertz altı gün süresince geride bize bıraktığın iz hepimiz için çok kıymetli. Merkezine insanı, doğayı, gastronomiyi koyarak değiştirdiğin hayatlar ve mücadelen için sana insanlık adına minnettarız. Yolun açık olsun, kardeşim.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Foto Galeri Haberleri