• Şef Kadir Yılmaz, Türk Mutfağının Zenginliğini Alman Tv Kanalında Anlattı

    Şef Kadir Yılmaz, Türk Mutfağının Zenginliğini Alman Tv Kanalında Anlattı

Şef Kadir Yılmaz, Türk Mutfağının Zenginliğini Alman Tv Kanalında Anlattı

Osmanlı Saray Mutfağı’nın önde gelen temsilcilerinden Matbah Restaurant, yaba..

Şef Kadir Yılmaz, Türk Mutfağının Zenginliğini Alman Tv Kanalında Anlattı 
Matbah Restaurant, Almanya’nın en çok izlenen TV kanallarından ProSieben'a konuk oldu. Matbah Restaurant Saray mutfağını Japonya’da tanıtacak.
 
İstanbul’da Osmanlı Saray Mutfağı’nın önde gelen temsilcilerinden Matbah Restaurant, yabancı basının ilgisini çekmeye devam ediyor. Almanya’nın önde gelen TV kanalı ProSieben’de 21 yıldır yayınlanan Galileo isimli programda Matbah Restaurant’a ve Osmanlı Saray Mutfağı’na geniş bir şekilde yer verildi.
 
Aynı Tatlıya İki Farklı Yorum
‘Prime time’da yayınlanan programda, Avusturya’nın ve Almanya’nın Bavyera bölgesinin en popüler tatlılarından biri olan Marillenknödel (Kayısı Köftesi) tatlısı önce Hilton İstanbul Bosphorus’un Alman Şefi Andreas Scheuregger tarafından orijinal reçetesine bağlı kalınarak yapıldı ve Matbah Restaurant’ın Şefi Kadir Yılmaz‘a tadım yaptırıldı. Ardından Şef Yılmaz, Mısır Çarşısı'ndan aldığı yerel ürünlerle tatlıya kendi yorumunu katarak Şef Andreas Scheuregge'a tattırdı.
 
Serdar Balta: Gastronomimizin Döner Ve Kebaptan İbaret Olmadığını Gösterdik
Matbah Restoran’ın bünyesinde yer aldığı Ottoman Hotel Imperial'in Genel Müdürü Serdar Balta, programın İstanbul’un tanıtımına sağladığı katkıya dair şunları söyledi:
 
Almanya, Türkiye için çok önemli bir pazar. Orada yaşayan yoğun Türk nüfusu da bizim mutfağımıza doğal olarak aşina. Yurt dışında Türk Mutfağı döner ve kebaptan ibaretmiş gibi algılanıyor. Bu çekim ile gastronomi alanındaki zenginliğimizi sergileme fırsatı bulduk.”
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Foto Galeri Haberleri