Subye (Kavun Çekirdeği) Şerbeti Tarifi

Subye (Kavun Çekirdeği) Şerbeti Tarifi

Osmanlı Saray mutfağına giriş ve tanıtım ilk etapta mutlaka şerbetler olmalıdır. Subye ( Kavun Çekirdeği) Şerbeti Hazırlanışı : Kavun çekirdekleri kavunun lifli kısım- larından ayrılıp, yıkanır...

Subye ( Kavun Çekirdeği) Şerbeti Tarifi
Subye ( Kavun Çekirdeği) Şerbeti Malzemeler:
 
*    1 Orta Boy Kavunun Çekirdeği 
*    1 Lt Su
*    3 Çorba Kaşığı Şeker 
 
Subye ( Kavun Çekirdeği) Şerbeti Hazırlanışı : 
Kavun çekirdekleri kavunun lifli kısım- larından ayrılıp, yıkanır. Tepsiye yayılıp, güneşte iyice kurutulur. Güneşte kurutul- muş kavun çekirdeklerine çok az şeker eklenip, havanda veya mutfak robotunda parçalanır. 
 
Kaynayan suya parçalanmış çekirdekler ve şeker eklenip, beş dakika kadar kaynatılır. Ocaktan alınıp, soğutulur. Buzdolabında bir gece bekletilir. Rengi beyazlaşan sübye temiz bir tülbentten geçirilip, cam sürahiye alınır. 
 
İstenirse buz ilavesi ile soğuk servis edilir. 
 
***Sübyenin kökeni konusunda çeşitli rivayetler olmasına karşın, bu içeceğin yaklaşık 500 yıl önce İspanya'dan göç eden Yahudiler tarafından Tire' ye getirilmesi olasılığını güçlendirildiği varsayılmaktadır. 
 
Sabah güzel bir güne başlamak için, akşam sakin bir uyku uyumak için sübye tüketebilir. Sıcak yaz günlerinde ferahlık verir. 
 
Melon Seeds Sherbet 
Ingredıents: 
 
*    The Seeds Of A Middle Size Melon 
*    1 Litre Of Water 
*    3 Tablespoons Of Sugar 
 
Preparatıon : 
The seeds of melon are seperated from fibrous parts of the melon and washed.It is spread on a tray and dried well on the sun. Very little sugar is added to the sun dried seeds of melon and mashed up in the garlic press or kitchen robot.
 
Shredded seeds and water is added to boiling water and boiled for about 5 minutes. It is taken from the cooker and cooled. It is kept in the refrigerator overnight. Whitening sherbet is sieved with a clean cheese cloth.If you wish, you can serve it cold. 
 
***Altough there are various rumors about the origins of the sherbet of melon seeds, it is assumed that this drink has strength- ened the possibility of being brought to Tire by Jews immigrating from Spain some 500 years ago. 
 
In order to start a good day in the morning and to sleep well in the evening, you can consume this drink. 
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Subye Şerbeti” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Osmanlı Saray mutfağına giriş ve tanıtım ilk etapta mutlaka şerbetler olmalıdır (helvane mutfağı) ..!
Osmanlı Saray mutfağında ve ilgili kayıtlarda Genelde şölen niteliğindeki yemeklerde; tavuk, ekşili tavuk, güvercin, piliç, ekşili piliç, börek, bohça (poğaça), tatamaç (mantı benzeri bir yemek), ıspanak böreği, çorba, katı çorbası, kefal çorbası, baklava, çeşitli dolmalar, kebaplar  ekşi aşı, muhallebi, pilav, tavuklu pilav, kıymalı- sade ve ballı börekler bulgur pilavı, zerde, yahni, paça, kabak reçeli (kabak tatlısı olabilir) aşure, turşu çörek, gözleme, girde (açılmış yufka) nukul (bir çeşit tatlı), tarhana çorbası, simit, erişte ördek, kuzu kebabı, tavuklu börek, aşure, çeşitli soğuk şerbet ve hoşaflar sofrada yer almaktadır. "Osmanlı Şerbetleri"
 
Aslında padişahın içmesi; 
içecek olarak yalnız bulunduğundan, başka bir içeceğin olmadığından dolayı söz konusu olan bir olgu gibi görünmektedir. Ancak D’Ohsson eserinde “...müslümanlar içecekleri şeyler hususunda da yiyeceklerinde olduğu gibi titizdir... Şerbetin orta halliler için basit, zenginler için teferruatlı çeşitleri vardır... büyük şahsiyetlerin evinde yıllık muhtelif şerbetleri hazırlamakla görevli kimseler vardır.... sarayda sırf şerbet, reçel v.s nin hazırlanması için özel bir büro vardır. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler