Tavuk Çerviş Tarifi

Tavuk Çerviş Tarifi

Osmanlı saray mutfağına ihtiyaç duyulan Tavuklar ise Hudâvendigâr, Tekirdağ, Gelibolu ve Bolu başta olmak üzere Anadolu ve Rume...

Osmanlı sarayında koyun ve tavuk eti tercih edilir, sığır ve diğer hayvanların eti pek kullanılmazdı. Sığır etinin hemen tamamı pastırmada kullanılırdı. Anadolu mutfak kültürü ve yöresel mutfaklarımızda Tavuk eti çok önemlidir.
 
Tavuk Çerviş Tarifi  
Tavuk Çerviş Kullanılan Malzemeler
 
*     3 Adet Tavuk Göğsü
*     3 Su Bardağı Su
*     5 Çorba Kaşığı Tereyağı
*     5 Çorba Kaşığı Un
*     Yarım Çay Bardağı Sirke
*     Tuz
*     Çorba Kaşığı Kıyılmış Sarmısak
 
Tavuk Çerviş Üzeri İçin:
*     2 Çorba Kaşığı Tereyağı
*     1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞITavuk Çerviş Yapılış Tarifi
Tavuk etini suda haşlayıp, sonradan kullanılmak üzere suyunu kenara ayırın. 
Eti iri parçalar halinde didikleyin. 
Ayrı bir yerde eritilmiş tereyağında unu pembeleşene dek kavurun. 
Tavuk suyu, sirke ve sarmısak ekleyip karıştırın. 
Tuzunu ayarlayıp, 5 dakika pişirin. 
Tavuk etini servis tabağına alın. 
Üzerine tavuk sulu karışımı gezdirin. 
Tereyağında kızdırılmış pulbiber ekleyip servis yapın.
 
Aynı dönemde tüketilen tavuk / piliç miktarı ise 150.000 civarındaydı. Koyunlar Rumeli ve Anadolu’nun çeşitli yerlerinden temin edilmekteydi. Eflak ve Boğdan’ın kıvırcık koyunları sarayda fazlaca talep gören cinslerdi. Rumeli’deki birçok Balkan şehri ve Anadolu’nun doğusundaki bazı şehirler saray mutfağının et ihtiyacının önemli bir kısmının karşılandığı yerlerdi. 
 
Osmanlı saray mutfağına ihtiyaç duyulan Tavuklar ise Hudâvendigâr, Tekirdağ, Gelibolu ve Bolu başta olmak üzere Anadolu ve Rumeli’deki çeşitli vilâyetlerden sağlanırdı. Yumurta İstanbul’a yakın olan ve ocaklık haline getirilen İzmit’ten toplanırdı. 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler