Yedi Kardeş Tatlısı Tarifi

Yedi Kardeş Tatlısı Tarifi

“Tolunay SANDIKCIOĞLU” hocamız Geleneksel Türk Mutfağı ve Osmanlı Saray Mutfağı konularında bizlerden çok daha kolay bir şekilde...

Sn. “Tolunay SANDIKCIOĞLU”  Hocamız Geleneksel Türk Mutfağı, Osmanlı Saray Mutfağı ve Hitit Mutfağı konularında bilgilerine istinaden bizlerden çok daha kolay bir şekilde ilgili orijinal kaynaklara daha iyi erişebilmekle birlikte mevcut bilgileri ile de etrafını aydınlatıyor.
 
Yöresel Yemekler ve Yöresel Mutfaklar da derin bir bilgi birikimine sahip olan hocamızın her fırsatta bilgilerinden faydalanarak bunları sizlere de uygun konularla birlikte zaman zaman aktarıyoruz. "Ramazanın 15'i, yeniçerilere baklava takdiminin yapıldığı bir vakitti"
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak bu yayınımıza müsaade ettiği için teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.
 
Yedi Kardeş Tatlısı Tarifi
Osmanlıda tatlı ve helva geleneğinin çok zengin olduğu malum. Fakat ne yazık ki bazı tariflerin orijinal hallerine ulaşamıyoruz. 1908 yılında mebuslara verilen bir ziyafet menüsünde yer alan “dört kardeş tatlısı” da onlardan biri... Bazı yörelerde “üç kardeş tatlısı” , "beş kardeş tatlısı” olarak bilinen varyasyonlar da mevcut. 
 
Fakat bu menüde yer alan tatlı ile yöresel tatlılar aynı mıdır, bunu bilmek zor. 
1908 yılındaki menüde bu tatlının yer alma sebebi, mecliste farklı millet ve dinlerden mebusların olması ve Osmanlı Devleti bünyesinde birlik beraberlik içerisinde yaşamalarıymış. 
 
Benim Yaptığım Tarif İse Refika Birgül'den Uyarlama Ve Adı “Yedi Kardeş Tatlısı Tarifi” Yapılışı İse Şöyle: 
Yedi Kardeş Tatlısı Tarifi“Yedi Kardeş Tatlısı Tarifi”
01- 100 gr leblebi, 50’şer gram badem, fındık  cevizi un gibi olana kadar çekin…
02- 100 gr antep fıstığı ile 50 gr yer fıstığını ise irice çekin. 
03- 30 gr susamı tavaya koyup hafif renk alana kadar kavurun. 
05- Önce iri taneli kuruyemişleri ekleyip sürekli karıştırarak çok az kavurun. 
06- Sonra iyice un gibi çektiğiniz kuruyemişleri de koyup 3-4 dakika daha kavurun. 
07- 100 gr tereyağını ekleyin ve yağ her tarafa yayılana kadar kavurun. 
08- Ardından 150 gr toz şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. 
09- 100 ml süt ilave edin ve altını iyice kısıp karıştırarak, toz kuruyemişlerin iyice sütü ve yağı içine çekmesini sağlayın. 
Ben tarifte farklı olarak şekeri azaltıp biraz pekmez ilave ettim. 
Denemek isteyenlerin dikkatine…
 
Sn. “Tolunay SANDIKCIOĞLU” Hocamızı Tanıyalım lütfen;
 
 
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler