Bol Soslu Krokanlı Islak Kek Tarifini Mutlaka Denemelisiniz

Bol Soslu Krokanlı Islak Kek Tarifini Mutlaka Denemelisiniz

Geleneksel Türk mutfağı, Akdeniz mutfağı ve Modern Türk mutfağında Örnek Türk Şefi, “Sevda Özkara” nın kaleminden özel bir tarif olan “Bol Soslu Krokanlı Islak Kek Tarifi..

Geleneksel Türk mutfağı, Akdeniz mutfağı ve Modern Türk mutfağında Örnek Türk Şefi, “Sevda Özkara” nın kaleminden özel bir tarif olan “Bol Soslu Krokanlı Islak Kek Tarifi”ni  Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik. Kendisine ilgili çalışma için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde başarılar dileriz..
 
Bol Soslu Krokanlı Islak Kek Tarifini Mutlaka Denemelisiniz...
Çayın yanında nefis bol soslu ıslak keke asla hayır demem. Benim gibi sevenlerinde olduğunu düşünerek sizle tarifimi paylaşmak istedim
 
Bol Soslu Krokanlı Islak Kek Tarifi
Bol Soslu Krokanlı Islak Kek Keki İçin Kullanılan Malzemeler 
*     4 yumurta
*     1 su bardağı toz şeker
*     1 çay bardağı sıvı yağ
*     1 çay bardağı süt
*     1 paket kabartma tozu
*     1 paket vanilya
*     2 yemek kaşığı kakao
*     2 su bardağı un
 
Bol Soslu Krokanlı Islak Kek Sosu İçin:
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı kakao
 
Bol Soslu Krokanlı Islak Kek YapılışTarifi
Kekimize başlamadan önce tüm malzemelerimi dolaptan çıkarıp oda ısısında biraz bekletiyorum. Yumurtaları iyice çırpıyorum sonra şekerini katıp şeker eriyene kadar tekrar çırpıyorum. Sıvı malzemeleri de ekledikten sonra, kakao , kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek karışıma ilave edip iyice homojen karışım olana dek çırpıyorum. Yağlanmış dikdörtgen yada kare tepsiye iyice yayıyorum kekimi  170 derecede   önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
 
Piştikten sonra dilimliyorum kürdanla birkaç yerinden delikler  açıp hazırladığımız kakolu sosumuzu döküyoruz. Kekimiz normal keke göre ince olacak ben arasına dondurma ve üzerine krokan yaparak servis etmeyi tercih ettim servis şekli istediğiniz gibi edebilirsiniz tek başına bile mükemmel olan ıslak kekimizi tüketebilirsiniz..
 
Bol Soslu Krokanlı Islak Kek Sosunun Yapılışı:
Süt sıvı yağ şeker kakoyu iyice karıştırıp ocakta az ılıtıyoruz.Sonra kekimizin üstüne döküyoruz.
 
Bol Soslu Krokanlı Islak Kek Krokanın Yapılışı:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı fındık
3 damla limon
 
Bol Soslu Krokanlı Islak Kek Yapılışı:
Kısık ateşte teflon tavaya 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı gelişi güzel kırılmış fındığı koyup şekerin erimesini bekliyoruz. Şeker iyice eriyip akışkan bir kıvam alınca 3 damla limon suyu damlatıyoruz  az daha ateşte bekletip yağlı kağıt üzerine döküyoruz  sogmasını bekleyip parçalara ayırıp ister tatlıların üzerine istersenizde çay yada kahvenin yanında ikram edip yiyebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
 
Eğitmen şef 
Sevda ÖZKARA


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler