Mutfak Mirası Alanya Sevda Erdoğmuş İle Anfaş'a Damga Vurdu...

Standımızda anadolu mutfağının unutulmaya yüz tutmuş nadiren bilinen lezzetli yemekleri var. Bu yemeklerimizi yaparken arşivimizde..

Alanya Belediyesi Mutfak Mirası Alanya Sevda Erdoğmuş İle Anfaş'a Damga Vurdu
TAH-Sadi GÜR
 
15 -18 Ocak 2020 tarihleri arasında Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek 27.FoodProduct - Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı; 
 
450'nin üzerinde katılımcıyı, yurt içinde 81 il ve yurt dışında 45'in üzerinde ülkeden 45.000'in üzerinde profesyonel ziyaretçiyle bir araya getiriyor.
 
Alanya Belediyesinin Mutfak Mirası ekibi Fuar alanında Alanya Mutfağı sergisi ile katılımcılara renkli ve lezzetli anlar yaşattı.
 
Alanya Lezzet Elçileri ve Alanya Akdeniz Aşçılar derneği kadın şefleri 24 adet Alanya yemeğini geleneksel hali ile sergiledi. Tafed Başkanı Zeki Açıközün protokol üyelerini gezdirdiği alan izleyiciler tarafından çok önemli bulundu.
 
 
Türk Mutfağı adına Alanya Belediyesinin gerçekleştirdiği bu proje diğer tüm yörelere örnek gösterildi. 
 
Ayrıca Fuarın ilk gününde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş mutfak mirası alanya da Coğrafi İşaretli Ürünlerin Turizm ve Gastronomiye etkileri konu başlıklı panel de Gülüklü Çorbanın coğrafi işaret hikayesi ve gastronomi de ki yeri konusu ile Anfaş etkinlik alanında panelist olarak katıldı.
 
Alanya Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş Türk Aşçı Haberlerine Yapmış Olduğu Açıklama;
 
Aynı zamanda mutfak mirası programınında koordinatörü olarak burada ki 3. Yılımızda da burada alanya mutfağını temsil ediyoruz. Fakat bu yıl alanya mutfağının yanında tüm yörelerin özelim ve lezzetli yemeklerinide sergiliyoruz. 
 
Bu yıl hem alanya mutfağı adına hemde geleneksel Türk mutfağında tum yöresel lezzetlerimiz adına buradayız.
 
 
Standımızda Anadolu mutfağının unutulmaya yüz tutmuş nadiren bilinen lezzetli yemekleri var. Bu yemeklerimizi yaparken arşivimizde bulunan orijinal reçetelerine dayanarak yaptık. 
 
Alanya Belediyesi mutfak mirası olarak bundan sonrada bu tur etkinliklere daha da büyük ölçülerde destek olarak katılacagımızı belirtmek isterim. Dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler