Rafet İNCE
Yazar:Rafet İNCE
Rafet İnce Kimdir? Nereli? Kısaca Biyografisi
Rafet İnce son dönemlerde yemek dünyasının dikkatini çeken ünlü şefler arasında yer almaktadır. Peki kaç yaşında? aslen nereli? evli mi? kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.
 
Aslen 1981 yılında Konya Ereğli’de dünyaya gelen Rafet İnce, Tekirdağ Anadolu Meslek Lisesi ile mesleki kariyerine adım atmıştır. Ardından devlet tarafında burs almış ve Le Cordon Blue College of Culinary Arts ile Toscan-Cascina’da F&B eğitimi görmüş, staj yapmıştır.
 
Evli ve bir kızı, birde oğlu vardır. Köyde rahmetli ninesinin elinin lezzetli olması sebebiyle onun sayesinde yemek yapmayı sevmiştir. Annesinin doktor, babasının ise aşçı olmasını istediğini, kendisinin ise hayalinin iyi bir şef olmak olduğunu dile getirmiştir.
 
İlk yaptığı yemek taze fasulye yemeği’dir. Dünya mutfağından en sevdiği mutfak Osmanlı Saray Mutfağı’dır.
 
Rafet İnce çalışma hayatı kariyeri;
Geçmişten itibaren ülkemizde farklı otellerde çalışmış ve tecrübe edinmiştir. 2003 senesinden itibaren ise 5 yıldız oteller de Executive cheflik görevini üstlenmiştir. 2013’ten sonra ise kendi Restoranlarının işletme müdürlüğünü yapmaya başlayan ptı. Türkiye’de farklı marka otellerde deneyim kazandı 2003’den itibaren günümüzde İşletme ortağı olduğu İstanbul’un en nezih semtlerinden olan Çengelköy’de Nevnihal Anadolu halk Mutfağı lokantasının kurucu ortağı olarak iş hayatını sürdürmektedir.
 
Rafet İnce bugüne kadar ülkemize Uluslararası aşçılık yarışmalarında bir çok madalya kazandıran isim olmuştur. 2008 IKA – Dünya Aşçılar Olimpiyatı’nda ülkemize ilk defa 3 olimpiyat madalyası kazandıran tek Türk şef ünvanına sahiptir. Türkiye Aşçılar Federasyonu ilk resmi Aşçılar Milli Takımı’nın da kurucusu’dur, ulusal ve uluslararası kurumsal firmalara danışmanlık hizmeti vermektedir.
 
Yerel etnik mutfağının tanıtımlarında yurt içi ve yurt dışında çalışmalarını sürdüren şef, Türkiye Turizmine de büyük katkılar sağlamaktadır. 2011 senesinde sivil toplum örgütleri tarafından en başarılı genç girişimci şefi seçilmiştir. Ayrıca Türkiye’de yer alan 186 farklı Turizm otelcilik Üniversiteleri ve Liseleri bünyesinde sayısız Seminer, Panel, Konferans, vererek Genç kuşak şeflere de öncülük yapmaktadır.
 
 
Televizyon dünyasının da yakından tanıdığı ünlü şef bugüne kadar bir çok televizyon programına katılmış, yemek programları yapmıştır. Bunlardan bazıları, Melek Baykal (Star TV), Ramazan Sofrası (TRT-1), Gülbence (TRT-1), Saba Tümer’le Lava Mutfağı (Show TV), Pişir Yedir-Kazan (Kanal D), Zahide ile Yetiş Hayata (Show TV).
 
Rafet İnce Chaîne des Rôtisseurs üyesi’dir, İngiltere Londra’da yayımlanmakta olan BBC Good Food dergisinin 2008 yılından beri şef editörlüğünü üstlenmektedir. Diğer bir yandan Wacs – Dünya Aşçılar Konfederasyonu uluslararası jürilik belgesine sahiptir. Dünya gastronomi literatüründeki ilk kişisel gelişim ve gastronomi kariyer kitab olan CHEF kitabının altına imzasını atmıştır. azarıdır. 2017 senesinde yazarların oscar’ı olarak adlandırılan Gourmand World Cook Book Awards’ta ülkemiz adına en iyi yemek yazarı ödülünü kazanan isim olmuştur.
 
Günümüzde yaşantısını ailesi ile birlikte, İstanbul Kalamış’ta sürdürmektedir.