Dr. Öğr. Üyesi İlkay GÖK
Yazar:Dr. Öğr. Üyesi İlkay GÖK
Dr. Öğr. Üyesi İlkay Gök Kimdir?
Gıda Mühendisliği alanında Doktorasını tamamladıktan sonra Gaziantep mutfağı ile ilgili Uluslararası projeler gerçekleştirdi. İlk olarak Paris'te Moleküler Mutfak üzerine, İtalya'da İtalyan Mutfak eğitimi, İsviçre'de Moleküler Mutfak Uygulamaları eğitimlerini ve Pekin'de Çin Mutfağı eğitimini tamamlayarak mutfak bilgilerini oldukça geliştirdi.
 
Ayrıca Türk Mutfağı üzerine de araştırmalar ve projeler yaptı. Antep'te Doğu ve Güneydoğu'nun ilk Gastronomi derneğini kurarak federasyonla çalıştı. İlk devlet üniversitesi, Gastronomi Bölümü'nü Antep'te kuran İlkay Gök, Türkiye'nin ilk Gastronomi Yüksek Lisans programını açtı.
 
Halen İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanlığı, Gastronomi Yüksek Lisans Bölüm Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Beef&Fish, Breakfast ve Kahve dergilerinin danışma kurulu ve yazarıdır.
 
Sağlıklı gıdalar, sağlıklı beslenme reçeteleri, bilimsel pişirme üzerine araştırma ve çalışmalar yapmakta olup ülkemizde şehir gastronomisinin gelişmesi için danışmanlıklar vermektedir.