Yöresel Lezzetler Rotasında Etkinliğinde Hatay Lezzetleri

Yöresel Lezzetler Rotasında Etkinliğinde Hatay Lezzetleri

11 Şubat'a kadar saat 12.00-15.00 arasında açık büfe lezzet deneyimlerinin yapılabileceği etkinlikte Hatay Vakıflı Köyü ile Hataylılar Vakfı İzmir Şubesi de açtıkları stantlarda yö..

 
İzmir'de Swiss Otel Büyük Efes'te düzenlenen "Yöresel Lezzetler Rotası" etkinliğinde Hatay lezzeti ve kültürü, misafirlerin beğenisine sunuluyor.
 
Hataylı şefler Naciye Aksoy ve Nagihan Dönmez'in hazırladığı mezelerle içli köfte, tepsi kebabı, lahmacun, en iyi çorbalardan yoğurt aşı çorbası, dana incik haşlama, kuzu tandır, künefe gibi yöreye özgü lezzetler, otel bünyesindeki Cafe Swiss'te deneyime açıldı.
 
11 Şubat'a kadar saat 12.00-15.00 arasında açık büfe lezzet deneyimlerinin yapılabileceği etkinlikte Hatay Vakıflı Köyü ile Hataylılar Vakfı İzmir Şubesi de açtıkları stantlarda yöresel el sanatı ve lezzet ürünlerinin satışını yapıyor.
 
Swiss Otel Büyük Efes Genel Müdürü Rıza Elibol, yöresel lezzet festivallerini uzun bir dönemdir yaptıklarını, Hatay'ın da en çok ilgi gören mutfaklardan biri olduğunu ifade etti.
 
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ı unutmalarının mümkün olmadığını dile getiren Elibol, yöresel lezzet festivalini Hatay için geleneksel hale getirmeyi kararlaştırdıklarını söyledi.
 
Sadece tadım değil kentin kültürünü de yaşamak ve yaşatmak istediklerini dile getiren Elibol, "Konuk şeflerimiz harika menüler hazırladı. Buradaki şeflerin yapmasıyla yerli şeflerin yapması çok farklı. Etkinliğe ilgi çok fazla. Bunu geleneksel olarak her yıl bu tarihlerde sürdüreceğiz." dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler