Almanya'da Altı Peynir Markasında Listeria Alarmı

Almanya'da Altı Peynir Markasında Listeria Alarmı

Lebensmittel Manufaktur Pellworm tarafından yapılan açıklamada, firma bünyesinde gerçekleştirilen iç denetimler sırasında bazı peynir ürünlerinde Listeria bakterisi..

 
Almanya'da Altı Peynir Markasında Listeria Alarmı: Tüketimden Kaçının Uyarısı
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri Web Sitesi olarak yaptığımız araştırmalara göre, Berlin ve Brandenburg bölgelerinde satışa sunulan altı peynir üretimi markasında sağlık için tehlikeli olabilecek Listeria bakterisi tespit edildi.
 
Üretici firma Lebensmittel Manufaktur Pellworm, tüketicilere bu peynirleri kesinlikle tüketmemeleri konusunda uyarıda bulunuyor.
 
Peynirlerde Tehlikeli Bakteri Bulgusu
Lebensmittel Manufaktur Pellworm tarafından yapılan açıklamada, firma bünyesinde gerçekleştirilen iç denetimler sırasında bazı peynir ürünlerinde Listeria bakterisi saptandığı belirtildi.
 
Etkilenen ürünler arasında "Nordseekäse yüzde 55" ve "Die weiche Bri(e)se" gibi çeşitler yer alıyor. İlgili ürünlerin parti numaraları ve son kullanma tarihleri detaylı olarak firma tarafından paylaşıldı.
 
Almanya'da Tüketimden Kaçınılması Gereken Ürünler...
 
Firmadan yapılan duyuruya göre, kontaminasyon riski taşıyan parti numaraları şunlardır:
 
** "Nordseekäse yüzde 55" çok katmanlı paketlerde 150g ve 160g dilimler.
 
** "Die weiche Bri(e)se" 24Br#1 parti numarası, en iyi tüketim tarihi 14.04.24.
 
** "Der junge Pellwormer" 23Sk#45 parti numarası, son kullanma tarihi 14.04.24.
 
** "Der rote Tilli" 23DaSk#43 parti numarası, son kullanma tarihi 10.03.24.
 
Üreticinin Önlemleri ve Tüketiciye Öneriler
Lebensmittel Manufaktur Pellworm, etkilenen ürünlerin piyasadan derhal çekildiğini ve potansiyel risk taşıyan diğer partilerin geçici olarak satıştan kaldırıldığını açıkladı. Tüketicilere, bu peynir çeşitlerinden satın aldıkları yerlere iade etmeleri veya doğrudan üreticiye ulaşmaları tavsiye ediliyor.
 
Listeria bakterisi, özellikle bağışıklık sistemi zayıf bireyler için ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Enfekte olan kişilerde ateş, kas ağrıları ve grip benzeri belirtiler, bazen de kusma ve ishal görülebilir.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, bu tür gıda güvenliği meselelerini yakından takip ediyor ve tüketicilerin sağlığını korumak adına bilgilendirme yapmaya devam edeceğiz. Bu tür durumlarda ürünleri tüketmemek ve gerekli önlemleri almak en doğru yaklaşım olacaktır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler