Genç Şefler Edirne'de Yemek Yarışmasında Boy Gösterdi

Genç Şefler Edirne'de Yemek Yarışmasında Boy Gösterdi

Yarışmada, Edirne Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğrencileri, "ciğer sarma", "bakla çorbası" ve "bal helvası" gibi yerel tatlarla yarışmayı kazanarak birinci..

 
Geleceğin Şefleri Edirne'de Yemek Yarışmasında Boy Gösterdi...
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesi tarafından yapılan araştırmalara göre, Edirne Serhat Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde düzenlenen "Gastronomi ve Yemek Yarışması", genç şef adaylarını bir araya getirdi. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'dan toplam 9 lise, bu rekabette kendi yöresel lezzetlerini sundu.
 
Yarışmada, Edirne Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğrencileri, "ciğer sarma", "bakla çorbası" ve "bal helvası" gibi yerel tatlarla yarışmayı kazanarak birinci oldular. Birincilik ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı'nın elinden alan öğrenciler, büyük bir başarıya imza attı.
 
Edirne Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ekrem Uygur, öğrencilerin başarısını kutlayarak, onlara en üst düzeyde eğitim sağlama çabalarından bahsetti. 
 
Uygur, "Amacımız öğrencilerimizin mesleki yeteneklerini en iyi şekilde geliştirmektir. Yerel mutfak kültürümüzü ve bölgesel ürünlerimizi kullanarak ulusal ve uluslararası arenada da tanıtımını yapmaya özen gösteriyoruz. Bu süreçte bölgedeki gastronomi ve yiyecek-içecek sektöründen profesyonellerden de destek alıyoruz," dedi.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler