Genç Yaşındaki Çalışma Azmi İle Herkese Örnek Oldu

Genç Yaşındaki Çalışma Azmi İle Herkese Örnek Oldu

Eskişehir’de çalışan 18 yaşında ki Ahmet Şahin, günümüzde işsizlik sorunu ile uğraşan üniversite mezunu...

 
Genç Yaşındaki Çalışma Azmi İle Herkese Örnek Oldu
 
Eskişehir’de çalışan 18 yaşında ki Ahmet Şahin, günümüzde işsizlik sorunu ile uğraşan üniversite mezunu gençlere nazaran yaptığı meslekle 40 yıllık ciğer ustalarına adeta taş çıkartıyor.
 
Türkiye’de üniversite mezunu olmasına rağmen çoğu genç işsizlik sorunu ile karşı karşıya. 18 yaşında olan Ahmet Şahin ise 3 yıldır Yunus Emre Kapalı Pazar Yeri’nde ciğercilik yaparak aile ekonomisine katkı sağlıyor. Ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için liseyi açıktan okumak zorunda kaldığını belirten Şahin, çıraklığa 15 yaşında ağabeyinin yanında başladığı söyledi.
 
Ahmet Şahin, "Afyonkarahisarlıyım. Liseyi Eskişehir’de açıktan okuyarak bitirdim. O zamanlarda da çalışıyordum. Maddi durumlar sebebiyle aileme yardımcı olmam gerekiyordu, çalışmam gerekiyordu. Bende çalışmaya başladım. 3 yıldır da burada, ciğerci de çalışıyorum" dedi.
 
"İşimi severek yapıyorum"
Genç yaşında ciğercilik mesleğine nasıl başladığını anlatan Şahin, "Bu sektör bizim oralarda yani Afyonkarahisar’da yaygındır. Ağabeyim de zaten ciğercilik yapıyordu. Ara sıra yanında çalışıyordum. Bir nevi çıraklığımı ağabeyimin yanında yaparak usta oldum diyebilirim. 
 
Çok hevesliydim. İşimi severek yapıyorum. Şu an çalıştığım ciğerci kuzenime ait. Burada da onun yanında çalışıyorum. Allah’a şükür işlerimiz iyi gidiyor. Kışın biraz daha hızlı ve yoğun oluyor. Dükkanı sabah 7’de açıyorum. Akşam da 6 buçuk-7 gibi kapatıyorum. Bazen geceleri et gelebiliyor. Et indirmeye de geliyoruz. O da saat 10-11 civarında oluyor" diye konuştu.
 
"Çalışmak boş yatmaktan iyidir"
Son olarak iş arayan gençlerin boşa vakit geçirmemeleri gerektiğini vurgulayan Şahin şunları söyledi; "Günümüzde üniversite mezunu olmasına ve iş imkanı olmasına rağmen çalışmayanlar var. Bilmiyorum neden çalışmıyorlar. Çoğu rahat iş arıyor. Zor işten kaçıyorlar. Genç arkadaşlar çalışsınlar. Çalışmak boş yatmaktan iyidir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler