Susuz Kuru Kuzu Kapama Tarifi

Susuz Kuru Kuzu Kapama Tarifi

Osmanlıda sığır eti meznun olarak görülürdü. Kebapçılar tanıtımlarında oğlak, kuzu, koyun, keçi eti kullandıklarını özellikle belirtirlerdi..

Susuz Kuru Kuzu Kapama Tarifi
Susuz Kuru Kuzu Kapama Tarifi Malzemeler : 
 
*      2 Kilo Kuzu Bel Eti 
*      350 Gr Kuzu Kuyruk Yağı 
*      1 Er Tatlı Kaşığı Tuz, 
*      Kimyon, 
*      Karabiber 
 
Susuz Kuru Kuzu Kapama Tarifi Hazırlanış :
Tencerenin tabanına dilim dilim kesilmiş olan kuzu kuyruk yağı yerleştirilir.
Daha sonra kuzu bel eti baharatlarla terbiye edilerek tencereye yerleştirilmiş olan kuyruk yağlarının üzerine dizilir. 
Tencerenin kapağı kapatılır.
Yemeğin hava almaması için kapağın kenarlarına biraz hamur yapılarak sıvanır ve kısık ateşte 4 saat pişirilir. 
 
Susuz Kuru Kuzu Kapama Tarifi  Servis :
Yemek servise sıcak olarak sunulur.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu tarifi denediğinizde yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada sizlere layık bulduğumuz “Kuzu Kapama” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 

Osmanlıda Kuzu Etinin Önemi;
Seyahatname' de ticaretin günlük hayata yansıyan yüzü canlanıyor. İstanbul ticaretinde önemli rol oynayan hamallarla ilgili anlatılanlar buna örnektir:
 
Yedi sekiz kantarlık çuvallar taşıyabilen güçlü hamalların bir oturuşta bir toklu veya kuzu yiyip kırk badya boza içtiklerini öğreniyoruz [I 2 55-6]. 
 
Osmanlıda sığır eti meznun olarak görülürdü.  Kebapçılar tanıtımlarında oğlak, kuzu, koyun, keçi eti kullandıklarını özellikle belirtirlerdi. 18. yy sonradan sadrazam olan Muhsin zade Mehmet paşanın valilik yıllarına ait mutfak defterlerinde sığır etinin sadece paşa haricindeki konaklılar tarafından tüketildiği belirtilmektedir..!
 
Mardin Yemek kültüründe Kırmızı Et: 
Neredeyse bütün Mezopotamya’da olduğu gibi Mardin’de de özellikle koyun ve kuzu eti tüketilir. Bunlardan koyun eti hatta daha ziyade tercih edileni kuzu etidir. Hem kolay pişer hem de daha az kaslı ve daha lezzetlidir. Dana eti ondan sonra tercih edilir ve genellikle de kıyma olarak. Bu çalışma sırasında bazı evlerde ise hazır kıyma yerine etin dövüldüğü veya mikserde çekildiği görülmüştür. 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Emir Kara
    10/12/2018

    Kuzu eti en sevdiğim etlerdendir mükemmel olmuş..

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler