Fırında Kabak Dolması Tarifi

Fırında Kabak Dolması Tarifi

En iyi dolma ve sarma tariflerinden Fırında Kabak Dolması nasıl yapılır? Evde kabak dolması için hangi malzemeler kullanılır? En sevilen çocuk yemeklerinden Fırında Kabak Dolması..

 
En iyi dolma ve sarma tariflerinden Fırında Kabak Dolması nasıl yapılır? Evde kabak dolması için hangi malzemeler kullanılır? En sevilen çocuk yemeklerinden Fırında Kabak Dolması yapmanın püf noktası nelerdir?
 
Evde Fırında Kabak Dolması Nasıl Yapılır?
En Muhteşem Dolma Ve Sarma Tariflerinden Fırında Kabak Dolması İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
Fırında Kabak Dolması Tarifi
*  2 Dolmalık Yuvarlak Kabak
*  2 Arpacık Soğanı
*  1 Diş Sarımsak
*  200 Gram Dana Kıyması
*  1 Orta Boy Yumurta
*  2 Tutam Deniz Tozu
*  1 Çay Kaşığı Kurutulmuş Keklik Otu
*  2.5 Yemek Kaşığı Galeta Unu
*  400 Gram Bebek Patates
*  200 Gram Kırmızı Çeri Domates
*  2 Yemek Kaşığı Balzamik Sirke
*  4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*  1 Şube Taze Fesleğen
*  2 Defne Yaprağı
*  1 Tutam Taze Öğütülmüş Karabiber 
 
En Meşhur Dolma Ve Sarma Tariflerinden Fırında Kabak Dolması Yapılış Tarifi;
 
Yuvarlak kabakların üst kesimini kesip içlerini oyun. Sarımsak ve arpacık soğanı incecik doğrayın. Kıymayı, yumurtayı, kuru kekik, tuz, galeta unu ve diğer tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştırın.
 
Fırında Kabak Dolması Tarifi
Kabağın içini bu karışımla doldurun. Kabak dolmalarını fırına yerleştirin. Patatesleri de kabakların etrafına dizin ve 23 dakika, 180° olacak şekilde cihazınızı çalıştırın. 
 
Çeri domatesleri ikiye bölün. Sos tavasında kısık ateşte domatesleri balzamik sirke, zeytinyağı, fesleğen ve defne yaprağı ile ısıtın. Yaklaşık 10 dakika ısıtın sadece ılık olması bu tarif için yeterli olacaktır.
 
Kabak dolmasının üzerine sosunuzu dökün. Patatesleri de dolmanın yanında servis etmeyi unutmayın. 
 
Afiyet olsun! 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler