Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Kadayıflı Muhallebi nedir? Geleneksel Türk mutfağında Kadayıflı Muhallebi nasıl yapılır? Evde Kadayıflı Muhallebi yapmak için hangi malzemeler kullanılır? En eski osmanlı ve Türk tatlılarından Kadayıflı..

 
Kadayıflı Muhallebi nedir? Geleneksel Türk mutfağında Kadayıflı Muhallebi nasıl yapılır? Evde Kadayıflı Muhallebi yapmak için hangi malzemeler kullanılır?
 
En eski osmanlı ve Türk tatlılarından Kadayıflı Muhallebi yapmanın püf noktaları nelerdir? En meşhur osmanlı tatlılarından Kadayıflı Muhallebi'nin tarihçesi nedir?
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak osmanlı saray mutfağında Kadayıflı Muhallebi tarifini mutfaklarınıza getirdik...
 
Kadayıflı Muhallebi Tarifi
Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?
Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Kullanılacak Malzemeler Nelerdir?
 
*   250 Gram Kadayıf
*   4 Su Bardağı Süt
*   1 Su Bardağı Toz Şeker
*   3 Yemek Kaşığı Nişasta
*   1 Paket Vanilin
*   Yarım Limonun Suyu
 
Kadayıflı Muhallebinin Üzeri İçin;
 
*   Tarçın 
*   Dövülmüş Ceviz
 
Geleneksel Türk Mutfağından En İyi Saray Tatlılarından Kadayıflı Muhallebi Tarifi Ve Yapılışı;
 
Kadayıfı tel tel olacak şekilde ayırın ve bir kaseye alın. Üzerine erimiş tereyağı gezdirin ve kadayıfları iyice karıştırın.
 
Kadayıflı Muhallebi Tarifi
Kadayıfların yarısını fırın kabına yerleştirin ve düzgün bir şekilde yayın. Kadayıfların üzerine hafifçe bastırarak sıkıştırın.
 
Bir tencereye sütü, toz şekeri, nişastayı ve vanilini ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
 
Limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Muhallebinin Kadayıfların Üzerine Dökülmesi. Muhallebiyi ocaktan alın ve hafifçe ılınması için bir süre bekletin.
 
İlk kadayıf tabanının üzerine muhallebinin yarısını dökün. Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine yayın. Son olarak kalan muhallebiyi kadayıfın üzerine dökün.
 
Kadayıflı Muhallebi nasıl Servis edilir?
Kadayıflı muhallebiyi buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirin. Servis yaparken üzerine tarçın ve dövülmüş ceviz serpiştirerek sunun.
 
Kadayıflı Muhallebinin Püf Noktaları nelerdir?
 
İyi Bir Kadayıflı Muhallebi İçin İpuçları. Kadayıfları tereyağı ile iyice karıştırmak, kadayıfın lezzetini artırır. Muhallebiyi sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
 
Kadayıflı muhallebiyi servis yapmadan önce mutlaka buzdolabında dinlendirin.
 
Kadayıflı Muhallebinin Tarihçesi nedir?
 
Kadayıflı Muhallebi Tarifi
Kadayıflı muhallebinin kökeni Osmanlı İmparatorluğu'na dayanmaktadır. Osmanlı mutfağının önemli tatlılarından biri olan kadayıflı muhallebi, zamanla Türk mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında yerini almıştır.
 
Kadayıflı Muhallebinin Yöresel Çeşitleri nelerdir?
 
Türkiye'nin farklı bölgelerinde kadayıflı muhallebinin farklı çeşitleri bulunmaktadır. Örneğin, Gaziantep mutfağında fıstıkla yapılan kadayıflı muhallebi tercih edilirken, Karadeniz bölgesinde fındık kullanılmaktadır. Her yörede farklı bir lezzet deneyimi sunan bu tatlı, herkesin damak zevkine hitap etmektedir.
 
Kadayıflı Muhallebinin Servis Önerileri nelerdir?
 
Kadayıflı muhallebi, genellikle soğuk olarak servis edilir. Servis yaparken üzerine tarçın ve dövülmüş ceviz serpiştirebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz üzerine bir top dondurma ekleyerek de sunum yapabilirsiniz. Tatlı severler için mükemmel bir son nokta olan kadayıflı muhallebi, özel davetlerde, aile yemeklerinde veya herhangi bir günün tatlı kaçamağı olarak tercih edilebilir.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler