Türk Mutfağı Moskova'da Gazetecilere Tanıtıldı

Türk Mutfağı Moskova'da Gazetecilere Tanıtıldı

Türk mutfağında en iyi lezzetlerimizden ve yöresel mutfaklarımızın tanıtıldığı programa, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, YEE Moskova Koordina..

Türk Mutfağı,yör,
 
Türk Mutfağı lezzetleri Moskova'da Gazetecilere Tanıtıldı
 
Rusya'nın başkenti Moskova'da Rus ve Türk gazetecileri bir araya getiren etkinlikte, Türk mutfağının tanıtımı yapıldı.
 
Rus TASS haber ajansı ve Küresel Gazeteciler Konseyi'nin (KGK) organize ettiği Türk-Rus Medya Forumu çerçevesinde Moskova Yunus Emre Enstitüsü'nde (YEE) program yapıldı.
 
Türk mutfağında en iyi lezzetlerimizden ve yöresel mutfaklarımızın tanıtıldığı programa, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, YEE Moskova Koordinatörü Mehmet Ülker, TASS Genel Müdürü Andrey Kondraşov, TASS Genel Müdür Yardımcısı Mihail Gusman ve KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim'in yanı sıra Rus ve Türk gazeteciler de katıldı.
 
Türk Mutfağı Moskova'da Gazetecilere Tanıtıldı
Ayrıca, Anadolu Ajansı (AA) İcra Kurulu Üyesi, Yayınlar ve Prodüksiyonlar Koordinatörü Oğuz Karakaş ve AA Global Pazarlama Müdür Yardımcısı Ahmet Furkan Şahin de programda yer aldı.
 
Türk Mutfağı Moskova'da Tanıtıldı
 
Geleneksel Türk Mutfağı lezzetlerinin tanıtıldığı ve konuklara tattırıldığı programda konuşan YEE Moskova Koordinatörü Ülker, Türkiye ile Rusya arasında iyi komşuluk, dostluk, açıklık, samimiyet ve yapıcı işbirlikleri kurma görevini yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.
 
Bu eksende karşılıklı olarak insani ve kültürel değerlerin tanıtılması, geleneksel bağların korunması, zenginleştirilmesi, geliştirilmesi ve ilginin arttırılması için çaba gösterdiklerini kaydeden Ülker, "Çalışmalarımızı Türkiye ve Rusya'daki taraflarla ortak akıl ekseninde yerel estetik ve beğeni alışkanlıklarını da gözeterek uluslararası standartlarda yapmaya çalışıyoruz." dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler