“Zirve 23” Binlerce Üniversiteli Bir Araya Geldi

“Zirve 23” Binlerce Üniversiteli Bir Araya Geldi

İçimizdeki yaşama sevincini daima canlı tutmalıyız. Çünkü bütün zorlukların ve travmaların üstesinden ancak onunla gelebiliriz. En büyük hazinemiz yaşamımızdır, onu ciddiye..

 
Gençler için gençler tarafından kurulan 23 Yetenek Derneği’nin farklı sektörlerden ve uzmanlık alanlarından seçkin konuklar ile üniversite öğrencilerini bir araya getiren etkinliği “Zirve 23” sona erdi. 
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak kaynağından ediniş olduğumuz bilgilere göre;
 
“Geleceğe Adım At” temasıyla düzenlenen zirvenin “Denge”, “Merak”, “Huzur”, “Vicdan”, “Tutku”, “Cesaret” ve “Devrim” temalarındaki öğlen oturumlarının konuşmacıları şöyleydi: Yazar & Düşünür Alev Alatlı, Türkiye Tasarım Vakfı Kurucusu Mehmet Kalyoncu, Şef & Sosyal Girişimci kadınlarımızdan Ebru Baybara Demir, Kale Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Shazam Kurucusu ve CEO’su Chris Barton, Psikoterapist Mehmet Dinç, Swipeline Kurucusu Umut Yaka, Avane Cloud Kitchens Kurucusu Ahmet Orhon, Param Kurucusu ve CEO’su Emin Can Yılmaz ve Kiralarsın Kurucu Ortak & CEO’su Başak Baykan.
 
Kale Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay şunları söyledi: “Denge, elde edebileceğimiz bir şey değil, yaşamın kendisidir ve hayatın sürekli hareket hâlinde olduğunu bilmeliyiz. Erdemler iki aşırı ucun ortasıdır; insanın mutlu olmak için iki uç arasında bir denge bulması gerekir ki açık fikirli ve anlayışlı olduktan sonra, insan her yaşta dengesini kurabilir. Ben de kendi dengemi kendime özel biçimde buldum.”
 
Sistematik bakış açısı geliştirmenin önemini vurgulayan Okyay; çatışma, hatta kaos olmadan denge olmayacağını belirterek “Her şeyin başı dünyaya iyi bakmaktan geçiyor. Egosisteme değil, ekosisteme sahip çıkmalıyız.” dedi. 
 
Shazam Kurucusu ve CEO’su Chris Barton “Eşsiz fikirler yaratmak için her şeyden önce merak etmelisiniz. Shazam’ı ilk geliştirdiğimde her şey çok karmaşıktı; fakat onun üstesinden gelebileceğime inandım. Artık merak ettiğiniz şarkıyı aramaya, ismini yazmaya, sözlerini yazmaya ihtiyacınız yok; sadece bir tuşa basıp keyfinize bakıyorsunuz.”  
 
“Kendimizi analiz ederek içimizdeki potansiyeli keşfetmeliyiz.”
 
Shazam’ın ticari yolculuğuna da değinen Barton şöyle konuştu: “Şirket, 2002 yılında İngiltere’de faaliyete geçmesi rağmen, kısa süre içinde dünya pazarına açılarak Japonya, ABD, Avustralya ve Almanya gibi farklı ülkelerde uluslararası bir sansasyon hâline geldi. 2009’da en çok indirilen uygulama olanve kendi özel küme arama motorunu oluşturan Shazam, farklı müzik türlerinin ‘parmak izlerinin' yer aldığı devasa bir veri tabanına sahip.”
 
Psikoterapist Mehmet Dinç ise şu sözlerle Zirve’ye katkıda bulundu: “İçimizdeki yaşama sevincini daima canlı tutmalıyız. Çünkü bütün zorlukların ve travmaların üstesinden ancak onunla gelebiliriz. En büyük hazinemiz yaşamımızdır, onu ciddiye almalı ve ona özen göstermeliyiz. Kendimizi analiz ederek içimizdeki potansiyeli keşfetmeli ve ömür boyu yaşama sevincimizin peşinden gitmeliyiz.” 
 
Swipeline Media Kurucu Ortağı Umut Yaka’nın moderatörlüğünde düzenlenen “Cesaret: Girişimcilik Paneli”nin konukları Avana Cloud Kitchens Kurucu ve CEO’su Ahmet Orhon, Param Kurucusu Emin Can Yılmaz ve Kiralarsın Kurucusu ve CEO’su Başak Baykan’dı. 
 
Ahmet Orhon; yatırımcı ekosisteminin, henüz yolculuğunun çok başında olduğunu, ayrıca para ve ekip konusundaki kısıtlı imkânlara rağmen hareket edildiğini belirtti. Cesaretle ilerlemenin, belirsizliklerle barışık olmanın girişimcilik için kaçınılmazlığını vurguladı.
 
Türkiye’nin nevi şahsına münhasır ekosistem olduğunu söyleyen Orhon, “Neyi daha iyi yapabileceğimize kafayı yormalıyız. Fikir danışın, gardınızı da düşürmeyin.” dedi. Orhon, ayrıca girişimi olan gençleri birlikte çalışmaya davet etti.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler