Genç Nesil Aşçı Kardeşlerim'in Dikkatine

Hakan Mumcu
Yazar:Hakan Mumcu
Bu yazı

 
Genç Nesil Aşçı Kardeşlerim;
 
Bu gün ülkemizde gastronomi dünyasına baktığımda pırıl pırıl, kendine öz güveni tam, işini iyi yapmaya hevesli, hedeflerine bir an önce ulaşmak isteyen, bir genç aşçı nesili görüyorum ve buda beni çok gurulandırıyor.
 
Tabiiki yeni nesil bizlerden çok şanslı bir nesil . Hem eğitim dalında hemde malzeme bakımından hemde bu günün muhteşem otelleri sayesinde.
 
Benim çıraklık dönemimde el mikseri gibi küçük elektirikli aletler şefin ofisinde dururdu ,öyle canın istedikçe kullanamazdın elimizde tel onunla çırpardık.
 
Mikrodalga fırın her dakika her şey için kullanılmazdı, annelerimizin evlerdeki siyah beyaz televizyonlara yaptığı muameleyi yapardık bir tek üzerlerine dantelli örtü örtmezdik.
 
Ortada yanan brülörlü ocak neyimize yetmezdi?
 
İşte bu zorluk ve güzellikler içinde 1978 Turban Çeşme otelinde başlayan yemek pişirme aşkımız  dünyanın başka bir köşesinde 2024 yılında hala devam ediyor (Aralıksız tam  44 yıllık bir aşk hikayesi)   ve son nefesime kadarda devam edecek.
 
Aslında değinmek istediğim  konu bu değil.
 
Benim dikkatimi çeken konu bu genç nesil aşçı kardeşlerimizin saatlerce emek verip hazırladıkları sunumlar.
 
İnanın bana hepsi birer sanat eseri çok güzeller !!
 
FAKAT, NEDEN ???
Sadece güzel ülkemizde 2000 in üzerinde yemek çeşiti varken , veya Türki devletler mutfağınıda kattığımızda 5000 yemek çeşitini aşan bir yemek kültürüne sahip iken !!
 
NEDEN ?  hâlâ pizza tarifi sunumu paylaşıyorsunuz bıkmadınızmı ?
 
Yüzlerce panna cotta sunumu paylaşıyorsunuz yada sushi veya  pot-au-feu.
Siz hiç fransız bir şefin veya italyan şefin, etli biber dolma tarifi veya kuzu etli güveç tarifi paylaştığını gördünüzmü ?
 
künefe sunumu yapan bir ingiliz şefine internette veya gerçek hayatta rastladınızmı  ?
 
Bütün dünya şefleri önce kendi ülke kültürünün tanıtımını yaparken, benim ülkemin şefleri neden hala yabancı ulke mutfaklarında bu kadar ısrar ediyor ? 
 
yabancı mutfak yemeklerinin sunumlarını paylaşıyor ve alttan gelen yeni nesil kardeşlerimizede bunu aşılıyorlar .
 
Artık Türk yemeklerini dünya mutfağının gözünün içine sokmalı bunu yapacak olanda genç nesil aşçı kardeşlerimiz.sakın yanlış anlamayın !!! öğrenmeyin demiyorum !!!son noktasına kadar öğrenin ama saatlerce emek harcayıp yabancı mutfak tanıtımı yapmayın !
 
Bence artık bırakın yabancı yemek sunumlarını paylaşmayı sizler zaten 2000 yıllık  anadolu yemek kültürü üzerinde yaşıyorsunuz. Oturtuğun ağacın altındaki otları toplasan 3 çeşit yemek yaparsın.
 
Avrupanin yemek kültürünü bırakın kendi ülke şefleri tanıtsın.
 
Buradan genç kardeşlerime sesleniyorum.
 
Haydi genç aşçı kardeşlerimiz Türk bayrağını hak ettiği yerde dalgalandırın sizler bunu yapacak kadar akıllı, dinamik, enerji ve bilgi dolu genç nesilsiniz.
 
Hepiniz sağlıkla ve sevgi ile kalın.






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.