Türkiye'den Bocuse d’Or'a Uzanan Lezzet Yolculuğu

Türkiye'den Bocuse d’Or'a Uzanan Lezzet Yolculuğu

Yarışmanın galibi, zamanla ve lezzetle yapılan bu mücadelede Danimarka'dan Sebastian Holberg Svendsgaard oldu. Türkiye, İzlanda, Polonya, Fransa ve daha birçok..

 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri'nden: Bocuse d’Or Avrupa Elemelerinde Türkiye'nin Gurur Dolu Yarışı
 
Dünya çapında mutfak sanatlarının en prestijli mücadelesi olarak nitelendirilen Bocuse d’Or'un Avrupa ayağı, 19-20 Mart 2024 tarihlerinde Norveç'in Trondheim kentinde gerçekleştirildi. Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri olarak, yarışmada ülkemizi temsil eden Şef Emre İnanır ve ekibinin başarı hikayesini sizlerle paylaşıyoruz. 
 
Yarışma, premium porselen markası Bonna'nın platin sponsorluğunda ve Bonna ile Metro Türkiye'nin desteğiyle düzenlendi. 20 Avrupa ülkesinden gelen şeflerin kıyasıya mücadele ettiği bu önemli yarışmada, jüri tarafından seçilen 10 yetenekli şef, Ocak 2025'te Lyon'da yapılacak olan Bocuse d’Or dünya finalinde yarışma hakkı kazandı.
 
Yarışmanın galibi, zamanla ve lezzetle yapılan bu mücadelede Danimarka'dan Sebastian Holberg Svendsgaard oldu. Türkiye, İzlanda, Polonya, Fransa ve daha birçok ülkeden katılan şeflerin uluslararası yarışma komitesi ve ülkelerin akademi başkanlarından oluşan deneyimli bir jüri önünde yeteneklerini sergilediği bu etkinlik, gastronomi dünyasında büyük bir heyecan yarattı.
 
Bu yılki yarışmanın ana temaları, Norveç skrei balığı, deniz tarağı ve kurutulmuş stockfish'ten oluşan deniz ürünleri ve geyik incik, dil ve bifteğinden oluşan et tabağıydı. Şefler ve yardımcıları, bu temalara uygun olarak balık yemeğini üç garnitür ile sunarken, bir garnitürü süt ürünlerinden yapılmış bir sebze, diğer garnitürü kendi ülkelerinin karakteristik lezzetlerinden oluşan bir tabak şeklinde hazırladılar ve hikayelerini anlattılar. Üçüncü garnitür ise, özel bir tencerede kurutulmuş stockfish ile birleştirilmiş nişastalı bir ürün olarak sunuldu.
 
Yarışmada, Danimarka takımı birinci olurken, İsveç ikinciliği ve Norveç üçüncülüğü elde etti. Yarışmanın ilk 10'a giren diğer ülkeler arasında Birleşik Krallık, Fransa, Macaristan, İtalya, İzlanda, Slovakya ve Finlandiya yer aldı.
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri olarak, Bocuse d’Or Avrupa elemelerinde ülkemizi başarıyla temsil eden Şef Emre İnanır ve ekibini tebrik ediyor, Lyon'da düzenlenecek olan dünya finalinde başarılarının devamını diliyoruz. Bu tür uluslararası yarışmalar, Türk mutfak sanatlarının ve şeflerinin dünya çapında tanıtımına katkıda bulunmakta ve gastronomi sektörümüzün gelişimine önemli ölçüde katkı sağlamaktadır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler