Otelde

Otelde "Milliyet Farkı" Ücretine Bakanlık Müdahalesi

Gittiği otelde, yönetimin fiyatların yalnızca İngiliz misafirlere özel olduğunu belirterek, 'milliyet farkı' adı altında 120 euro ekstra ücret talep ettiği iddia edildi. Bu durum, sosyal medya..

 
Antalya'da Otele "Milliyet Farkı" Ücreti: Kültür ve Turizm Bakanlığı Müdahalesi
Antalya'da Oteldeki Fiyat Ayrımcılığına Bakanlık Müdahalesi
 
Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri olarak bildiriyoruz ki, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya'da bir otelin, Türk vatandaşlarından yabancılardan farklı ücret talep ettiği iddiası üzerine denetim başlattı. Söz konusu olay, bir Türk vatandaşının internet üzerinden yaptığı otel rezervasyonu sonrasında ortaya çıktı. Vatandaş, Türkiye içinden yapılan rezervasyonlarda farklı bir fiyatlandırma olduğunu fark etti ve aynı otele İngiltere merkezli bir web sitesi üzerinden daha uygun bir fiyatla rezervasyon yaptı.
 
Türkiye turizm haberlerindede yer alan bilgilere göre, Otelin "Milliyet Farkı" Talebi ve Bakanlığın Cevabı
 
Gittiği otelde, yönetimin fiyatların yalnızca İngiliz misafirlere özel olduğunu belirterek, 'milliyet farkı' adı altında 120 euro ekstra ücret talep ettiği iddia edildi. Bu durum, sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı ve konu hızla viral hale geldi.
 
Bakanlık Harekete Geçti
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaşanan olayın ardından bir açıklama yaparak, ilgili otel hakkında resmi bir savunma talep edildiğini ve denetim için kontrolör görevlendirildiğini duyurdu. Bakanlık, konunun sosyal medya üzerinden de geniş bir şekilde tartışılmasının ardından yaptığı açıklamada, "Antalya'daki otelde yaşanan bu durum üzerine, bakanlığımızca otelden resmi savunması istenmiş ve inceleme için kontrolör görevlendirilmiştir. İncelemeler tamamlandığında, yasal mevzuat çerçevesinde gerekli cezai işlemler uygulanacaktır" ifadelerine yer verdi.
 
Sonuç
Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri olarak, bu tür uygulamaların turizm sektöründe kabul edilemez olduğunu ve tüm tüketicilerin eşit muamele görmesi gerektiğini vurguluyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu konudaki hassasiyeti ve hızlı müdahalesi, benzer durumların önüne geçilmesinde önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Detaylar ve güncellemeler için web sitemizi takip etmeye devam edin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler