Mutfak Kültürümüz Karabük Üniversitesi'nde Tanıtıldı

Mutfak Kültürümüz Karabük Üniversitesi'nde Tanıtıldı

81 ilin tanıtım stantlarını ve öğrenci kulüplerinin yer aldığı alanları gezdi. Etkinlik boyunca çeşitli sergiler, sanat etkinlikleri, konserler, yöresel gösteriler, halk oyunları ve yöresel lezzetler..

 
KBÜFEST: Türkiye'nin Kültürel Zenginliği Karabük Üniversitesi'nde Tanıtıldı...
 
Türk Aşçı Haberleri web sitesinin edindiği bilgilere göre, Karabük Üniversitesi Demir Çelik Kampüsü Teknoloji Fakültesi önünde gerçekleştirilen KBÜFEST etkinliği, Türkiye'nin kültürel çeşitlilik ve zenginliğini tanıtma amacıyla büyük ilgi gördü.
 
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık'ın Açılış Konuşması
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, etkinlikte yaptığı konuşmada, 81 ilin tanıtımını gerçekleştirmeyi amaçladıklarını vurguladı. 
 
KBÜFEST ile 81 il ve bu illere bağlı 922 ilçesiyle Türk kültürünü, değerlerini, maddi ve manevi kimliği yaşamayı, yaşatmayı ve tanıtmayı hedefliyoruz. Karabük Üniversitesi olarak bu çalışmada ana noktamız Türkiye ve Anadolu. İkinci ana noktamız ise tüm dünyayı Türkiye perspektifiyle anlamlandırmak ve geleceği inşa etmek amacıyla bilimin ve gençliğin gücünü Türkiye Yüzyılı'nda birleştirmektir" dedi.
 
Etkinlikteki Faaliyetler
Açılış konuşmasının ardından Rektör Kırışık ve protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek, 81 ilin tanıtım stantlarını ve öğrenci kulüplerinin yer aldığı alanları gezdi. Etkinlik boyunca çeşitli sergiler, sanat etkinlikleri, konserler, yöresel gösteriler, halk oyunları ve yöresel lezzetler katılımcılarla buluştu.
 
Etkinlik Katılımcıları
KBÜFEST'in açılışına Karabük Vali Yardımcısı Erol Özkan, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, çeşitli kurum müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlik, yarın sona erecek.
 
Güncel Mutfak Haberleri web sitesi olarak edindiğimiz bilgilere göre, bu tür etkinlikler, Türkiye'nin kültürel zenginliğini tanıtmak ve yaşatmak adına büyük bir önem taşıyor. KBÜFEST gibi organizasyonlar, gençlerin kültürel miraslarına sahip çıkmalarını ve bu değerleri gelecek nesillere aktarmalarını sağlıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler