En Eski Türk Yemek Tarifleri

En Eski Türk Yemek Tarifleri

Türk mutfağı yemek arşivinde en eski yemekler nelerdir? Türk yemeklerinin özellikleri nelerdir? Türk yemekleri yapılırken nelere dikkat edilir? En Eski Türk Yemek Tarifleri yapmak isteyenler için yemek arşivi..

 
Türk mutfağı yemek arşivinde en eski yemekler nelerdir? Türk yemeklerinin özellikleri nelerdir? Türk yemekleri yapılırken nelere dikkat edilir? En Eski Türk Yemek Tarifleri yapmak isteyenler için yemek arşivimizde araştırma yaptık.
 
Kavun Kabuğu Yemeği nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağında atıksız mutfaklarda Kavun Kabuğu Yemeği yemeği yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Peki bu güne kadar evinizde Kavun Kabuğu Yemeği yapmayı denediniz mi?
 
Kavun Kabuğu Yemeği tarifinde Ünlü Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz? Kavun Kabuğu Yemeği hangi yöresel mutfaklarımızda yapılmaktadır?
 
Atıksız Yemek Tariflerinden Kavun Kabuğu Yemeği (Çorum Mutfağı)
 
En Eski Türk Yemek Tarifleri
Bilinen Kavun Yemeklerinden Kavun Kabuğu Yemeği İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     200 Gram Kuru Kavun Kabuğu
*     250 Gram Kemikli Koyun Eti
*     1 Su Bardağı Nohut L
*     2 Yemek Kaşığı Salça
*     Bir Çay Kaşığı Tuz
*     2 Orta Boy Kuru Soğan
*     2 Yemek Kaşığı Tereyağı
 
Kavun Kabuğu Yemeği Yapılış Tarifi;
 
Kavun kabuklarını haşlayalım ve kuşbaşı doğrayalım. Nohutu haşlayıp süzelim. Eti tuz ilave ederek haşlayalım. Soğanı kuş gözü doğrayalım ve tereyağında pembeleşene kadar kavuralım.
 
Eti ilave edelim ve kavuralım. Kavun kabuklarını ekleyelim. Salçayı ekleyelim ve karıştıralım. Nohutu ve suyu ilave edip yarım saat kısık ateşte pişirelim. İstersek sarımsaklı yoğurtla servise alabiliriz. Afiyet olsun.
 
***
En Eski Türk Yemek TarifleriBaklalı Dolma Tescillendi...
 
Tarihi kentte yıllardır sofraların vazgeçilmez tatlarından olan tescilli yemeklerimizden Baklalı Dolma'ya coğrafi işaret alınması vatandaşları da sevindirdi. 
 
Dadı köyünde yaşayan Emine Tekin, özellikle de düğün, nişan gibi eğlenceler öncesi bir araya gelerek sarıp pişirdikleri dolmanın misafirleri tarafından da çok beğenildiğini söyledi. Baklalı dolmanın yapılışı: Asma yaprağının ortasına konulan iç bohça şeklinde sarılır. 
 
En Eski Türk Yemek Tarifleri
Tencerenin dibine istenirse kemikli kaburga eti eklenir ve üzerine sarılmış dolmalar dizilir. Dolmaların üzerine sıcak su gezdirilir ve kapak koyularak kısık ateşte yaklaşık birkaç saat pişirilir.
 
Baklalı Dolma Nasıl Yapılır?
 
Baklalı Dolma İçin Kullanılan Malzemeler
 
*     1 Kilo Asma Yaprağı
*     750 Gr. Kemikli Et
*     2 Su Bardağı Kuru Bakla
*     2 Su Bardağı Kırık Yarma
*     2 Yemek K. Domates Salçası
*     2 Adet Soğan
*     1 Çay Kaşığı Karabiber
*     2 Çay K. Tuz
*     2 Çay K. Pul Biber
*     1 Yemek K. Tereyağ
*     5 Yemek K. Sıvıyağ
*     1 Çay Bardağı Su
 
Baklalı Dolma Hazırlanış Tarifi
 
Baklalar biraz ılık suda bekletilir, İç malzemelerin hepsi karıştırma kabına alınır üzerini geçmeyecek kadar su ile karıştırılır, bu baklaların yumuşamasını sağlayacak Tencerenin altına kemikli etler dizilir,
 
Yaprakların parlak kısımları dışarda kalacak şekilde 1 tatlı kaşığı iç koyulup iki tarafından kapatılıp sarılır, Sarmalar bitince su eklenip tereyağ parçaları koyulur ( su üzerini geçmeyecek ama gözükecek ) kısık ateşte pişirilir.
 
****
 
En Eski Türk Yemek Tariflerinden Kıymalı Erişte Yoğurtlaması
Yeliz Tezcan Bingöl
 
En iyi Muğla yemeklerinden Kıymalı Erişte Yoğurtlaması nasıl yapılır? Yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında Kıymalı Erişte Yoğurtlamasında hangi malzemeler kullanılır? 
 
En Eski Türk Yemek Tarifleri
Bu güne kadar evde Kıymalı Erişte Yoğurtlaması yaptınız mi? Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak siz takipçilerimiz için derlemiş olduğumuz en iyi lezzetlerden “Yeliz Tezcan Bingöl’un kaleminden Kıymalı Erişte Yoğurtlaması tarifini yorumlarınıza bırakıyoruz…
 
En iyi Muğla lezzetlerinden Kıymalı Erişte Yoğurtlaması nasıl yapılır?
En meşhur Muğla yemeklerinden Kıymalı Erişte Yoğurtlamasında kullanılan malzemeler;
 
*     300gr kıyma
*     4 yemek kaşığı zeytinyağı
*     1 tane yeşil biber
*     1 tane kırmızı biber
*     1 tane soğan
*     2 tane domates
*     1 yemek kaşığı pul biber
*     1 çay kaşığı karabiber
*     Tuz
*     1 yemek tabağı dolusu erişte
*     1-2 diş sarımsak
*     2 kase yoğurt
 
En iyi Yoğurtlama tariflerinden Kıymalı Erişte Yoğurtlaması Yapılış tarifi: 
Tencereye yeterince haşlamak için su koyalım.1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını koyup kaynatalım. Kaynayan suya erişteyi ilave edip pişirelim. Ara ara karıştıralım.
 
Pişen erişteyi süzüp üzerinden soğuk su gezdirelim. Tavayı kıymayı ve zeytinyağını koyup kavuralım. İnce doğranmış soğanları ve biberleri ekleyip kavuralım. Kapukları soyulmuş ve doğranan domates, pul biberi, tuzu ve karabiberi ekleyip bir kaç dk daha pişirelim.
 
Sarımsakları dövüp yoğurtla karıştıralım. Servis tabağına haşlanan erişteleri koyup üzerine yoğurdu koyuyoruz. Üstüne kavrulmuş kıymayı koyup servis ediyoruz.
 
***
İşte sizlere Türk mutfağı yemek arşivinden Iştır Yemeği tarifi:
 
En Eski Türk Yemek Tarifleri
En Eski Türk Yemek Tariflerinden Geleneksel Anadolu Mutfağında Iştır Yemeği Tarifi
Sebzeli Yemeklerden Ve En İyi Vegan Yemeklerinden Iştır Yemeği İcin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
(4 Kişilik)
 
*    500 Gram Iştır Otu
*    2 Çorba Kaşığı Pirinç
*    2 Çorba Kaşığı Bulgur
*    2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*    2 Orta Boy Soğan
*    1,5 Su Bardağı Sıcak Su
 
Yöresel Lezzet Iştır Yemeği Sosu İçin:
*    1 Bardak Yoğurt
 
Geleneksel Mutfaklarımızda En İyi Vegan Lezzetlerinden Iştır Yemeği Üzeri İçin
*    Kırmızı Pul Biber
 
En Sağlıklı Türk Mutfağı Lezzetlerinden Iştır Yemeği Yapılış Tarifi;
 
Küp küp doğranan soğanlar, sıvı yağda 5 dakika kavrulur.cİnce doğranmış ıştırlar eklenir ve 5 dakika daha kavrulur. Yıkanmış pirinç ve bulgur eklenir.
 
1,5 su bardağı sıcak su ve tuz eklenir. Suyu çekene kadar 15 dakika pişirilir. Servis tabağına alınır, üzerine çırpılmış yoğurt (sarımsaklı da olabilir) dökülür. Kırmızı pul biber ile süslenir, servis edilir.
 
Not:  Iştır otu nedir?
Iştır, Marmara Bölgesinde çok yetişen bir bitkidir. Özellikle ilkbahar aylarında bulunur. Bölge halkı tarafından yabani ıspanak olarak da bilinir. Nisan ayından sonra bitki ok çıkarmaya ve tohum yapmaya başlar. Yaprakları bundan sonra kartlaşıp kurur.
 
***
En Eski Türk Yemek Tariflerinden Et Sote “Kanlı Kavurma”
Yeliz Tezcan Bingöl 
 
Muğla mutfağında “Kanlı Kavurma” nasıl yapılır? En iyi bayram yemeklerinden “Kanlı Kavurma” yapmak istermisiniz? yöresel Muğla yemekleri kültüründe “Kanlı Kavurma” tarifini “Yeliz Tezcan Bingöl” kaleminden yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağına has özellikleri ile sizlere sunuyoruz…
 
Anadolu mutfağında En iyi bayram yemeklerinden Et Sote “Kanlı Kavurma” nasıl yapılır?
 
En Eski Türk Yemek Tarifleri
Muğla yemek kültüründe “Kanlı Kavurma”da kullanılan Malzemeler;
 
*     500gr dana kuşbaşı
*     Yarım çay bardağı zeytinyağı
*     3 tane soğan
*     3 tane kırmızı biber
*     2 tane yeşil biber
*     2 tane domates
*     3 diş sarımsak
*     1 yemek kaşığı acılı pul biber
*     1 çay kaşığı karabiber
*     Yarım çay kaşığı kimyon
*     Tuz
 
Muğla mutfağında “Kanlı Kavurma” Yapılış tarifi: 
 
Eti tencereye koyup sulanıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişince yağını yarım ay şeklinde doğranan soğanları ve sarımsakları koyup karıştırıyoruz.
 
Pul biberi ve doğranan biberleri de ekleyip kavuruyoruz. Kabukları soyulmuş ve doğranan domatesleri de ekleyip tuz ve baharatları ekleyip 5 dk pişiriyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler