Evde Nefis

Evde Nefis "İmam Bayıldı" Nasıl Yapılır?

İmam Bayıldı, Türk mutfağının en bilinen patlıcan yemeklerinden biridir. Adının hikayesi de oldukça ilginçtir; rivayete göre bu yemeği ilk yediğinde çok beğenen bir imam, yemeğin

 
Evde Nefis İmam Bayıldı Nasıl Yapılır? 
 
Zeytinyağlı, içi soğan, sarımsak, domates ve biberle doldurulmuş patlıcan yemeği. En iyi patlıcan yemeklerinden İmam Bayıldı, Türk mutfağının en bilinen patlıcan yemeklerinden biridir. Adının hikayesi de oldukça ilginçtir; rivayete göre bu yemeği ilk yediğinde çok beğenen bir imam, yemeğin lezzetine bayılmış.
 
İşte klasik bir İmam Bayıldı tarifi:
 
Nefis Yemek Tariflerinden İmam Bayıldı İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*  4 adet orta boy patlıcan
*  2 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
*  4-5 diş sarımsak (ince doğranmış)
*  4 adet domates (kabuğu soyulup doğranmış)
*  2 adet yeşil biber (doğranmış)
*  Yarım su bardağı zeytinyağı
*  Tuz
*  Karabiber
*  Yarım su bardağı sıcak su ya da domates suyu
*  Maydanoz (isteğe bağlı, garnitür olarak)
 
Hazırlık:
Patlıcanların saplarını kesin. Patlıcanları soyarak veya alacalı soyarak uzunlamasına ince şeritler halinde doğrayın. Tuz serpip yaklaşık 20 dakika bekletin. Bu süre sonunda suyunu sıkarak kağıt havlu üzerinde fazla tuzunu ve suyunu alın.
 
Bir tavada zeytinyağını ısıtıp patlıcanları her iki yüzü de altın sarısı olana kadar kızartın. Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine alarak yağının süzülmesini sağlayın. Başka bir tavada az bir zeytinyağı ile ince doğranmış soğanları ve sarımsakları pembeleşene kadar soteleyin. Ardından doğranmış biberleri ekleyin.
 
Domatesleri ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı birkaç dakika daha pişirin.
 
Yapılışı:
Fırını 180°C'ye ayarlayın ve ısıtın. Bir fırın kabına patlıcanları yan yana dizin. Her bir patlıcanın ortasını bir bıçak yardımıyla derinlemesine yarık açın.
 
Hazırladığınız soğanlı, biberli ve domatesli iç harcı patlıcanların yarıklarına dikkatlice doldurun. Yarım su bardağı sıcak suyu veya domates suyunu fırın kabına ekleyin.
 
Patlıcanların üzerini yağlı kağıt ya da alüminyum folyo ile kapatın. Fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız İmam Bayıldı'yı sıcak ya da ılık servis yapın. Üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
 
Afiyet olsun! İmam Bayıldı, yanında pilav ve cacık ile mükemmel bir öğün oluşturabilir.

Evde Nefis İmam Bayıldı Nasıl Yapılır?



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler