Mengen Peyniri'nin Coğrafi İşaret İle Tescillendi

Mengen Peyniri'nin Coğrafi İşaret İle Tescillendi

Mengen Peyniri, tarih boyunca yapılan arşiv taramaları sonucunda 1916 ve 1921 yıllarına ait kaynaklarda adına rastlanan bir lezzet olarak günümüze ulaştı. Mengen..

 
Mengen Peyniri'nin Coğrafi İşaret İle Tescillendi... Mengen İlçesi coğrafi işareti sayısını 4'e çıkardı, Bolu ise 26'ya ulaştı!
 
Bolu bir coğrafi tescil daha aldı. Gıda Yük. Müh. Gıda Mühendisleri Odası Bolu İl Temsilcisi ve Yöresel Ürünler ile Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Bolu Temsilcisi Cem Kösemeci, Mengen Peyniri'nin tescillendiğini duyurdu.
 
Mengen ilçesi, coğrafi işaretler konusundaki başarısını artırarak toplamda 4 coğrafi işarete ulaşırken, Bolu ilinin coğrafi işaret sayısı ise 26'ya yükseldi. Türk aşçı haberleri olarak edindiğimiz bilgiye göre, Mengen Peyniri, tarih boyunca yapılan arşiv taramaları sonucunda 1916 ve 1921 yıllarına ait kaynaklarda adına rastlanan bir lezzet olarak günümüze ulaştı. Mengen Kaymakamlığı ve Mengen Belediyesi işbirliği ile başlatılan başvuru süreci sonucunda Mengen Peyniri, coğrafi işaret tescili alarak resmi olarak koruma altına alındı.
 
Mengen Peyniri tescillendi
 
YUCİTA Bolu Temsilcisi Cem Kösemeci konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Coğrafi işaret, sadece ürünü değil aynı zamanda üretildiği bölgeyi ve üreticileri de koruma altına alan önemli bir sistemdir. Mengen Peyniri üretimi, artık sadece Mengen sınırları içerisinde, Mengen'den temin edilen süt ile gerçekleştirilebilecek. İlçe dışındaki işletmeler veya ilçe dışından temin edilen süt ile üretilen peynirler artık peynir çeşitlerimizden "Mengen Peyniri” adını taşıyamayacaklar.
 
İlimizin kalkınması için
 
Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Kösemecinin mutfak haberlerinde yer alan bilgilere göre, Oda ve YÜCİTA olarak, ilin kırsal kalkınma projelerine olan desteğin devam edeceği belirtirken, tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, tescilin ilçe ve üreticiler için hayırlı olması dileğinde bulundu.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler