Dünyanın En Büyük Peynir Yarışmasında Türk Peynirleri

Dünyanın En Büyük Peynir Yarışmasında Türk Peynirleri

Dünya Peynir Yarışmasına Balıkesir çıkarması! 50 Peynirli şehir coğrafi işaret tescilli 5 peyniriyle yarışacak. Balıkesir, peynirlerini global pazara taşıyarak büyük bir adım..

 
Dünyanın En Büyük Peynir Organizasyonunda Türk Peynirleri...
 
Türkiye gastronomi haberlerinde yer alan bilgilere göre, Dünya Peynir Yarışması'na Balıkesir çıkarması! En sevilen peynir çeşitlerinden 50 Peynirli şehir coğrafi işaret tescilli 5 peyniriyle yarışacak
 
Dünyanın en büyük peynir organizasyonu başlıyor! Dünya Peynir Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek ilk şehir olan Balıkesir 5 peyniri ile altı kıta, 42 ülkeden 4 binin üzerinde yerel peynir çeşidiyle yarışacak.
 
Dünya Peynir Yarışmasına Balıkesir çıkarması! 50 Peynirli şehir coğrafi işaret tescilli 5 peyniriyle yarışacak.
 
50 Peynirli şehir Balıkesir, peynirlerini global pazara taşıyarak büyük bir adım daha atıyor. Balıkesir”in beş peyniri, “The World Cheese Awards 2023” Dünya Peynir Yarışması'nda Türkiye’yi temsil edecek. Altı kıta, 42 ülkeden 4 binin üzerinde yerel peynir çeşidinin yer aldığı yarışma 26-28 Ekim tarihleri arasında Norveç’in Trondheim şehrinde gerçekleşecek.
 
Balıkesir 5 Peynir İle Katılıyor
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yarışmaya, dünya birincilik ödülü almış “50 Peynirli Şehir Balıkesir” kitabında yer alan 3’ü coğrafi işaret tescilli 5 peyniriyle katılıyor: Bükdere Küflü Katık, coğrafi işaretli Manyas Kelle, coğrafi işaretli İvrindi Kelle, Kirli Hanım, coğrafi işaretli Savaştepe Mihaliç Kelle.
 
Dünyanın En Büyük Peynir Organizasyonu
Dünyanın en büyük global peynir organizasyonunda Balıkesir’in peynirleri Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılında ülkemizi temsil edecek. Ödüllü “50 Peynirli Şehir Balıkesir” kitabının yazarları Neşe Aksoy Biber ve Berrin Bal Onur, İngilizce çevirisi yapılan peynir kitapları ile bu uluslararası organizasyonunda Türkiye peynirlerinin tanıtımına katkı sağlayacak.
 
Yarışma, farklı kökenlere, geleneğe, tat ve tarza sahip ülkelere özgü geleneksel peynirlerin, uluslararası sahnede sergilenmesine, üretimlerinin korunarak devam etmesi için etkin rol üstleniyor.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler