Helal Mutfaklarının Dünyada Yeri ve Tanıtımı Nasıl Olmalı

Helal Mutfaklarının Dünyada Yeri ve Tanıtımı Nasıl Olmalı

İstanbul, 30 ülke mutfağının kıyasıya mücadelesi için geri sayıma geçti. 2018 yılından bu yana düzenlenen “Uluslararası Aşçılar Şampiyonası” bu yıl 23-26 Kasım tarihleri arasında..

 
Tarih boyunca ev sahipliği yaptığı medeniyetlerin etkisiyle kozmopolit bir yemek kültürüne sahip olan İstanbul, dünyaca ünlü aşçıların kıyasıya mücadelesine sahne olacak. 23-26 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Aşçılar Şampiyonası’nda 30 ülkeden binden fazla aşçı farklı kategorilerde düzenlenecek yarışmalarda hünerlerini sergileyecek.
 
Geçen yıl kuru fasulyeden sushi, yoğurt tozunda cacığın yapıldığı ve vizyoner lezzetlerin  sunulduğu etkinlikte, bu yıl da farklı tatlar ortaya çıkacak.
 
İstanbul, 30 ülke mutfağının kıyasıya mücadelesi için geri sayıma geçti. 2018 yılından bu yana düzenlenen “Uluslararası Aşçılar Şampiyonası” bu yıl 23-26 Kasım tarihleri arasında dünyaca ünlü şefleri ve gastronomi dünyasının önde gelen isimlerini İstanbul Fuar Merkezi’nde buluşturacak. Dünyanın en önemli helal organizasyonları arasında yer alan ve 10’uncu kez düzenlenen Dünya Helal Zirvesi ve Helal Fuarı içerisinde yapılan Uluslararası Aşçılar Şampiyonası’nda dünya şefleri kıyasıya yarışacak. Discover Events ve Taşpakon organizasyonuyla düzenlenen Uluslararası Aşçılar Şampiyonası’nda Türkiye’nin mutfağı ile birlikte tarihi ve kültürü de dünyaya tanıtılacak.  
 
Geçen yıl kuru fasulyeden sushi, yoğurt tozunda cacığın yapıldığı ve vizyoner lezzetlerin  sunulduğu etkinlik, bu yıl da farklı tatların yaratım sürecine ev sahipliği yapacak. Başta Türkiye olmak üzere, Rusya, Hollanda, Mısır, Azerbaycan, Tunus, Pakistan gibi dünyanın dört bir tarafından binden fazla  aşçının katılacağı Uluslararası Aşçılar Şampiyonası’nda 20 ayrı kategoride adeta bir lezzet şöleni olacak. Dünyanın önde gelen şeflerinden oluşan jürilerin değerlendirmesine sunulacak olan  lezzetler, hijyen, işçilik, israf, sunum gibi kategorilerde değerlendirilecek. Etkinlik sonunda büyük ödül olan ‘Klasman Kupası’nın yanı sıra, ülkeler arası birincilik, ikincilik ve üçüncülük kupaları da takdim edilecek.   
 
Gastronomi turizmi için dönüm noktası
 
Taşpakon (Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu), WICS ( Dünya İslami Şefler Birliği) ,Türk Devletleri Gastronomi Birliği ve Discover Events işbirliği ile düzenlenen etkinlik için büyük heyecan duyduklarını belirten Discover Events Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete, “Dünyanın dört bir tarafından gelecek aşçılarla mutfak kültürleri ve dünya lezzetleri buluşacak. Ülkeler için büyük prestij olan bu etkinlikte dünyaca ünlü şefler farklı lezzetler için yarışacak” dedi. 
 
Taşpakon Yönetim Kurulu Başkanı Öner Çulfaz da “Türkiye’nin en büyük fuar alanlarından biri olan İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz 4 günlük etkinliğe, 30 ülkeden bin şef ve aşçı katılacak. Ayrıca yarışmaların yanı sıra uluslararası restoran zincirlerinde çalışan ünlü şeflerin ve gastronomi alanında tanınmış kişilerin de katılımı ile konferans ve workshoplar da gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Geçmiş yıllarda düzenledikleri etkinliklerin büyük ses getirdiğini anlatan Çulfaz, “18-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Kazan Forumu ve Rusia Halal Expo Fuarı’na Taşpakon olarak milli katılım düzenlemiştik. Orada Kazan Forumu International Chefs Cup by World Halal Summit” organizasyonunu gerçekleştirdik. Bu organizasyonda ikinciliği elde eden İran ekibi, daha ülkelerine dönmeden ülkenin en ünlü oteline transfer oldu. Moldova ekibi de ülkesinde ulusal bir kahraman gibi karşılandı. 
 
Birinci olan Tataristan ekibinin kupası ise ülkedeki bir çok restoranda belirli sürelerle sergilendi. Yani bu etkinliğe katılmak ülkeler için büyük prestij oluyor” ifadelerini kullandı. Taşpakon Başkanı Öner Çulfaz, Uluslararası Aşçılar Şampiyonası ile Türkiye’nin tarihini, kültürünü ve mutfağını dünyaya tanımayı ve tattırmayı hedeflediklerini söyledi. Çulfaz, “Türk Gastronomisini yöresel, bölgesel ve ülkesel bazda daha da geliştirmek istiyoruz. Bu organizasyonla gastronomi turizmini daha da üst düzey seviyelere taşımayı hedefliyoruz” dedi.    
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler