Ünlü Şefler İle Yozgat

Ünlü Şefler İle Yozgat "Sürmeli Festivali" Ne Zaman?

Festival süresince, Yozgat mutfağın geleneksel tatları sergilenecek ve ziyaretçilere yöresel mutfakların en seçkin örnekleri sunulacak. Etkinlikler kapsamında çeşitli yemek..

 
Lezzet Tutkunları Dikkat: Yozgat Sürmeli Festivali'nde Gastronomi Şöleni Başlıyor....
 
Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türk mutfağının zenginliklerini sergileyecek olan 22. Sürmeli Festivali, 1-2-3 Aralık tarihlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek.
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan Festival, Yozgat'ın geleneksel lezzetlerini ve yöresel mutfak kültürünü öne çıkararak gastronomi meraklılarını bir araya getirecek.
 
Ünlü Şefler İle Yozgat Sürmeli Festivali Ne Zaman?
Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, festivalin Yozgat'ın yöresel lezzetlerini geniş kitlelere tanıtma fırsatı sunacağını ve bölgenin gastronomik değerlerini öne çıkaracağını vurgulayarak tüm Yozgatlıları ve lezzet tutkunlarını bu özel etkinliğe davet etti.
 
En seçkin örnekler sunulacak
Festival süresince, Yozgat mutfağın geleneksel tatları sergilenecek ve ziyaretçilere yöresel mutfakların en seçkin örnekleri sunulacak. Etkinlikler kapsamında çeşitli yemek yarışmaları da düzenlenecek, bu yarışmalarda hem profesyonel şefler hem de yerel aşçılar kendi tariflerini yarıştıracaklar.
 
Ünlü Şefler İle Yozgat Sürmeli Festivali Ne Zaman?
Festival, aynı zamanda yerel mutfakları ve yöresel ürünleri desteklemek, bu lezzetlerin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla da önemli bir platform olacak.
 
Festivalde Türk mutfağının ünlü şefi Ömür Akkor, Yozgatlı şef Fatma Nur Uçar, Pınar’ın Mutfağından Pasta yapımı ve süsleme şefi Pınar Kılıç ve Dokuz Eylül Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Turgay Bucak gibi önemli isimler yer alacak.
 
Bu lezzet şöleni, Yozgat'ın kültürel ve gastronomik mirasını geniş bir kitleye tanıtma amacı taşıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler