Ev Hanımlarından Aşçılık Mesleği Kurslarına Büyük İlgi

Ev Hanımlarından Aşçılık Mesleği Kurslarına Büyük İlgi

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un hayata geçirdiği merkezde bulunan Aşcı Yardımcılığı Kursu’nda eğitim alan katılımcılar hem yemek konusundaki becerilerini..

 
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un ilçede yaşayan vatandaşların mesleki eğitim alarak istihdama katılması amacıyla hayata geçirdiği Esenyurt Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi (EMEĞİM), umut olmaya devam ediyor.
 
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un hayata geçirdiği merkezde bulunan Aşcı Yardımcılığı Kursu’nda eğitim alan katılımcılar hem yemek konusundaki becerilerini geliştiriyor hem de meslek sahibi oluyor.
 
Kurs sonunda aşçılık mesleği hakkındaki aşçılık eğitimlerinde aldıkları MEB onaylı sertifikayla istihdama katılan kursiyerler, konaklama ve ulaşım işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, kurum mutfaklarında, kafeterya ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarının yiyecek-içecek ünitelerinde ve buna benzer birçok alanda çalışma imkânı buluyor.
 
“Altın Bileziğim Olsun İstedim”
 
Aldığı eğitim ile mutfak tekniklerini öğrendiğini söyleyen ÜlküTürkmen, “Bir ev hanımı olarak elimde altın bileziğim olsun istedim. Bir mesleğimiz olursa biz kadınlar daha güçlü oluruz. Bu yüzden kursa başvurdum. 3 aydır devam ediyorum. 
 
Doğrama, bıçak tutma tekniklerini, hiç bilmediğim çorba çeşitlerini öğrendim” diye belirtirken Avcılar’dan kursa katılan Güllü Kural, “Avcılar’da başvurmak istediğimde, böyle bir kursun olmadığını öğrendim. Bu sektörde 8yıldır çalışıyorum. Elimde belgem olmadığı için emeğimin karşılığını alamıyorum. Böyle bir imkân sunduğu için Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Kayıtlar Devam Ediyor
 
Hafta içi pazartesi, salı ve çarşamba günleri 10.00 ile 16.00saatleri arasında verilen “Aşçı Yardımcılığı Kursu” hafta sonu ise 10.00 ile 16.00saatleri arasında devam ediyor. 
 
Vatandaşlar ön kayıt için; www.ogrencikayit.esenyurt.bel.tr adresine başvurabilir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler