Aşçılık Kursiyerleri Mesleki Profesyonelliğe Adım Atıyor

Aşçılık Kursiyerleri Mesleki Profesyonelliğe Adım Atıyor

En son düzenlenen kurs programında, 39 katılımcı Samsun mutfak kültürünün simge yemeklerinden "kaz tiridi"nin hazırlanışını öğrendi. Usta öğretici Mualla...

 
Samsun'da Aşçılık Kursiyerleri Profesyonel Mutfak Dünyasına Adım Atıyor...
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin İlkadım Halk Eğitim Merkezi ile birlikte hayata geçirdiği "Aşçılık ve Yöresel Mutfak Sanatları" kursunun başarıyla devam ettiğini duyurmaktan mutluluk duyar. Bu kurs, Aşçılık eğitimlerinde katılımcılara Samsun'un zengin yemek kültürünü öğretmenin yanı sıra Türk mutfağının inceliklerini de aktarıyor.
 
Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve İlçe Halk Eğitim Merkezleri iş birliğiyle gerçekleştirilen bu mesleki eğitim programları, kursiyerlere yeni bir kariyer yolunda ilerleme fırsatı sunuyor.
 
En son düzenlenen kurs programında, 39 katılımcı Samsun mutfak kültürünün simge yemeklerinden "kaz tiridi"nin hazırlanışını öğrendi. Usta öğretici Mualla Köroğlu, öğrencilere 480 saat süren yoğun bir eğitim programı sunduklarını ifade etti.
 
Köroğlu, kurs süresince katılımcıların Aşçılık mesleğinde ve  mutfakta gereken tüm teknik bilgileri edindiklerini, malzeme maliyetinden menü planlamaya, hazırlıktan sunuma kadar geniş bir yelpazede bilgi sahibi olduklarını belirtti. "Bu 3 aylık kursun sonunda, katılımcılarımız mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanacak ve aşçılık sektöründe iş bulma imkanı bulacaklar," dedi.
 
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İdris Akdin, belediye olarak vatandaşların mesleki beceriler kazanıp iş gücüne katılmalarını desteklemek amacıyla bu tür eğitim programlarını büyük önem verdiklerini vurguladı. Akdin, "Özellikle kurslarımızda kadın katılımcılarımızın yoğun ilgisi bizleri memnun ediyor. Meslek edinme ve çalışma hayatına atılma konusunda kadınlarımızı ve tüm vatandaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz," şeklinde konuştu.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bu değerli eğitim girişimini takdirle karşılıyor ve katılımcılara meslek hayatlarında başarılar diliyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler